A Novell további innovációkkal segíti a nyílt forráskódú fejlesztést

forrás Prim Online, 2007. január 29. 12:32
A Novell két, a nyílt forráskódú fejlesztéseket elősegítő bejelentést tett: a teljes nyílt forráskód közösség számára elérhetővé tette az openSUSE Build Service innovatív keretrendszert és a KIWI rendszerképkészítő eszközt.
Az openSUSE Build Service egy komoly infrastrukturális hátteret biztosít a szoftverfejlesztők számára, amellyel a különböző Linux-disztribúciókhoz könnyedén létrehozhatják és lefordíthatják szoftvercsomagjaikat. A KIWI képkezelő eszköz segítségével pedig futtatásra alkalmas adathordozókat, például Xen virtuális képeket hozhatnak létre. A nyílt forráskódú megoldások fejlesztői az openSUSE Build Service által biztosított infrastruktúrával gyorsabban és könnyebben állíthatják elő programjaik különböző platformokra és disztribúciókra optimalizált változatát, valamint elkészíthetik az igényeiknek megfelelő, testre szabott Linux-disztribúciót. A fejlesztők munkáját a későbbiekben is jelentősen támogatja, hogy a futtató környezet frissítése (például új openSUSE verzió megjelenése) esetén a Build Service automatikusan legenerálja a fejlesztő kódját az új verzióra is.

Az openSUSE Build Service keretrendszer felhasználóbarát, automatizált folyamatokkal segíti a fejlesztők munkáját a nyílt forráskódú csomagok elkészítésében. A szoftvercsomagok könnyen és gyorsan lefordíthatók a legelterjedtebb Linux-disztribúciókra – openSUSE, SUSE Linux Enterprise, Fedora, Debian, Ubuntu, stb. –, anélkül hogy különböző típusú hardverek beszerzésére vagy többféle disztribúció telepítésére lenne szükség. A Build Service szolgáltatás teljesen ingyenes, a csomagok pedig számos Linux-disztribúcióhoz elérhetőek, természetesen az openSUSE.org közösséget is beleértve. A felhasználók egyszerűen megtalálhatják és letölthetik a legfrissebb nyílt forráskódú csomagokat saját disztribúciójukhoz, valamint frissíthetik a régebbi csomagokat. A népszerű forrástárakban, például a Novell Forge vagy a SourceForge tárhelyeken tárolt kódokhoz is közvetlen hozzáférést biztosít. A buildszolgáltatások forrása és dokumentációja a http://forge.novell.com webhelyen, az openSUSE projekten belül található.

Az openSUSE Build Service – amely az openSUSE projekt nélkülözhetetlen része – a Novell openSUSE.org közösségi webhelyén található meg. Az openSUSE projekt a Linux népszerűsítését célzó, Novell által szponzorált közösségi kezdeményezés, amely már több mint 35 000 regisztrált taggal rendelkezik. Az openSUSE projekt az a Linux-disztribúció, amelyből a Novell összeállítja és felépíti SUSE Linux Enterprise platformját. A projekt weblapján több mint 6000 nyílt forráskódú csomag található meg, amelyből a Novell átlagosan 2000 csomagot választ ki tesztelésre és ellenőrzésre, majd beépíti azokat a SUSE Linux Enterprise rendszerbe.

Az openSUSE Build Service és a KIWI képkezelő eszköz azonnal letölthető. Nyílt forráskódú projektként mindkét eszköz további fejlesztések alapját képezi, amelyekben szabadon közreműködhetnek az érdeklődők. További információ a http://www.opensuse.org és a http://www.opensuse.org/Build_Service weboldalakon található.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50