Rekord árbevétel és növekedés a KPMG-nél

forrás Prim Online, 2007. november 21. 14:22

A szeptemberben zárult pénzügyi évben 33 százalékos bővüléssel 14,01 milliárd forintos rekord árbevételt ért el a KPMG Magyarországon, és mindössze négy év alatt megduplázta árbevételét. A KPMG jelentős bővülést ért el minden szolgáltatási ágban – kétszámjegyű növekedést könyvelhetett el mind a könyvvizsgálat, az adótanácsadás és az üzleti tanácsadás területén. Ennek megfelelően folyamatosan nő a munkatársak létszáma is – jelenleg több mint 530-an dolgoznak a KPMG-nél.

A KPMG árbevételének fele ma már az adó- és üzleti tanácsadásból származik, miközben az adótanácsadási részleg bevétele négy év alatt megháromszorozódott.

„A növekedés főként a pénzügyi szektornak kínált könyvvizsgálati és tanácsadói szolgáltatásoknak, a gyorsan fejlődő szolgáltató központokkal (shared service centers) kapcsolatos megbízásoknak, valamint a főként az energia, az ingatlan és a turizmus iparágakban továbbra is dinamikusan bővülő megbízásoknak köszönhető” – mondta Robert Stöllinger, a magyarországi KPMG ügyvezető partnere.

Kiemelte, hogy a társaság tíz legjelentősebb ügyfele közül ma már nyolc saját, azaz nem a KPMG nemzetközi hálózatából szerzett ügyfél. „Mindez igazolja, hogy sikeresen építjük üzleti kapcsolatainkat, piaci pozíciónkat, és erősítjük a KPMG ismertségét és elismertségét Magyarországon” – hangsúlyozta Robert Stöllinger.

A KPMG egyik legfontosabb célkitűzésének nevezte, hogy a cég fenntartsa, illetve erősítse pozícióját, mint a piac egyik legkedveltebb munkáltatója. „Idei munkatársi elégedettségi felmérésünkből az derül ki, hogy jócskán megelőzzük a vezető társaságok hasonló eredményeit, és a KPMG nemzetközi összehasonlításában is igen jó a megítélésünk. Mindez azért kiemelten fontos számunkra, mert a folyamatos növekedéssel összhangban bővítenünk kell létszámunkat is – a közeljövőben csaknem száz új munkatárs felvételét tervezzük” – hangsúlyozta Robert Stöllinger.

Stöllinger hangsúlyozta, hogy a társadalmi felelősségvállalás erősítése érdekében a KPMG átfogó, a munkatársakra, a társadalomra, és a környezetre koncentráló CR-stratégiát és –programot dolgozott ki.
„Mi természetesen elsősorban az ügyfelek üzleti céljainak elérésben segíthetünk, azaz magas színvonalú szakmai szolgáltatásainkkal tudunk leghatékonyabban hozzájárulni a társadalom fejlődéséhez. Ugyanakkor sikeres, piacvezető cégként, kötelességünk környezettudatosan, felelősséggel működnünk, és erre ösztönözni munkatársainkat is.”
A CR-program részeként – az Önkéntes Központ Alapítvány szakmai támogatásával –, az üzleti és a non-profit szektor együttműködésének előmozdítására a KPMG november 5-én megrendezte az első hazai „Piactér-rendezvényt”, ahol 7 cég és 21 civil szervezet állapodott meg humánerő, valamint termékek és szolgáltatások cseréjéről. 66 együttműködési szándéknyilatkozat született: bár csak a tervezett projektek mintegy feléhez kapcsoltak pénzbeli értéket a megállapodó felek, azok értéke így is eléri a csaknem 9 millió forintot.

A KPMG közép- és kelet-európai regionális szervezete (KPMG in CEE) bevételei 24 százalékkal, 300 millió euróra nőttek az elmúlt évben. A régió 18 országában a KPMG több mint 4000 munkatársat foglalkoztat,
„Régiónk a KPMG nemzetközi hálózatának egyik leggyorsabban fejlődő térsége. Az európai uniós csatlakozás pozitív hatásai és a folyamatos tőkebeáramlás tartós lendületet adott gazdasági fejlődésnek az egész régióban, és várakozásunk szerint ez marad a trend a közeljövőben is” – mondta Robert Stöllinger.

Kulcsszavak: KPMG-hu +céginfo KPMG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50