Novell-megoldások segítik a luxuslakások építését

forrás Prim Online, 2007. december 2. 23:22

Az Egyesült Államok vezető luxuslakás-építő vállalata, a Toll Brothers a Novell megoldásait választotta bizalmas ügyféladatainak védelméhez, a munkaállomások szabványosításához és az informatikai adminisztrációs költségek racionalizálásához. A Toll Brothers Fortune 500 vállalatként többféle Novell felügyeleti szolgáltatással is erősíti a biztonságot, központi hozzáférést biztosít az ügyféladatokhoz, az asztali számítógépek automatizált felügyeletével pedig minimálizálja a szoftverfrissítésre és az alkalmazások hibakeresésére fordított időt.

Vezető luxuslakás-építő vállalatként a Toll Brothersnek nemcsak a nagy mennyiségű, bizalmas pénzügyi és ügyfél információkhoz való hozzáférést kell szabályoznia, hanem meg kell felelnie olyan szabályozásoknak is, mint például a Sarbanes-Oxley. A több helyszínen tevékenykedő luxuslakás-építő vállalat munkatársai sokféle alkalmazást töltenek le és futtatnak a cég számítógépes hálózatán keresztül. Ennek következtében a felhasználók számítógépein tapasztalt hibák elhárítása és kezelése miatt a rendszergazdáknak gyakran utazgatniuk kellett az országban. A Toll Brothersnek erre is megoldást kellett találnia. A feladatot nehezítette, hogy a földrajzilag szerteágazó cég egy olyan vállalati felügyeleti megoldást igényelt, amely vegyes Linux és Windows platformkörnyezetben is működik.

"A Toll Brothers olyan személyazonosság-kezelési megoldást épített be HR-rendszerébe, amely csökkenti a belső forrásokból származó adatszivárgás kockázatát" - mondta Jim Ebzery, a Novell személyazonosság- és biztonságkezelési részlegének alelnöke. "A Novell megoldásával a Toll Brothers az ügyfél információk biztonságának növelése mellett 80 százalékkal csökkenti az utazási költségeket. Ehhez átfogó eszközkészletet nyújt, így az informatikai szakemberek egy központi helyről irányíthatják az informatikai környezet. A Novell vállalati felügyeleti megoldásaival a lakásépítő vállalat informatikai környezete biztonságossá, felügyelete egyszerűbbé és költséghatékonyabbá vált. Így a vállalat a fő tevékenységére összpontosíthat" - tette hozzá Ebzery.

A Toll Brothers számos személyazonosság-kezelési megoldást is értékelt, mielőtt kiválasztotta a Novell Identity Manager és Novell Access Manager szoftvereket. A Novell Identity Manager automatikusan szinkronizálja a felhasználói személyazonosságokat az alkalmazások - az e-mail rendszerek, a webes és HR alkalmazások - között, valamint lehetővé teszi a távozó alkalmazottak hálózati hozzáférésének azonnali visszavonását. Az Identity Manager szerepalapú erőforrás-kiosztás funkciójával jobban szabályozható, hogy az egyes ügyfél-információkhoz mely felhasználók rendelkezzenek hozzáféréssel. A Novell szolgáltatásait választva olyan megoldás mellett döntött a vállalat, mellyel jobban megfelel a vonatkozó törvényi követelményeknek. A Novell Access Manager a Novell eDirectory címtárban tárolt felhasználó információk alapján biztonságos hitelesítést nyújt a webalapú alkalmazásokhoz, valamint egyszerű és biztonságos hozzáférést kínál a távoli felhasználóknak az alkalmazásokhoz.

A vállalat a Novell ZENworks Desktop Management szoftvert választotta a Microsoft Windows munkaállomások kezeléséhez, így az informatikai szakemberek hatékonyan reagálhatnak a szoftverekkel kapcsolatos igényekre, és kiküszöbölhetik a nem támogatott alkalmazásokra irányuló hívásokat. A távoli vezérlés lehetőséget biztosít az informatikai szakemberek számára a számítógépek hibáinak költséghatékony elhárítására jelentős utazási költségek megtakarítása mellett. A ZENworks Asset Management a lakásépítő vállalat hardver- és szoftverleltárának valós idejű készletnyilvántartását végzi, beleértve a szoftverhasználati jelentéseket és a licenceket. Csupán a Novell ZENworks Asset Management segítségével a vállalat a szoftverlicenccel kapcsolatos költségek 30 százalékos csökkenésére számít.
A felhasználók közötti kommunikáció szabványosítása érdekében a Toll Brothers a Novell GroupWise szoftvert vezette be e-mail és azonnali üzenetküldő rendszereként. A Toll Brothers kizárólag a Novell GroupWise csoportmunka-platformot használja, így biztonságos e-mail hozzáférést biztosíthat az összes alkalmazottjának, akár az irodából, akár távoli hozzáféréssel, egyéb külső helyszínen dolgoznak.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14