3D böngésző az AT&T-től

Milkovits Gábor, 2008. április 9. 21:11

Az AT&T amerikai távközlési társaság a Vizible nevű szoftvercégbe beruházva háromdimenziós kezelőfelületű számítógépes böngészőprogramot fejleszt, Pogo néven.

A Mozilla nyílt forráskódú szoftverén alapuló alkalmazás megjelenésében alapvetően eltér a szokványos böngészőktől. Az ablakokat jelölő címkék helyett a megnyitott weboldalak egy a képernyő alján lévő csíkon, kicsinyített képek formájában jelennek meg. A leglátványosabb azonban a kedvenc oldalak elrendezése, ezek ugyanis térben elhelyezett, négyszögletes kép-ikonokként látszanak, a képernyő középső sávjában egymás mellett felsorakoztatva oly módon, hogy az éppen középen lévőkből látszik a legtöbb részlet a rákattintás előtt. A könyvjelzők is ilyen jellegű képgyűjteményként jeleníthetők meg és a felhasználók tetszés szerint, behúzással társíthatnak képeket a tárolt oldalakhoz. Ugyanígy, a hasonló csoportokhoz azonos címkék is hozzárendelhetők.



A Pogo kétségtelenül teljesen új felhasználói élményt kínál, a kérdés csak az, hogy ez mennyire lesz népszerű. Az ilyen jellegű alkalmazások ugyanis meglehetősen sok memóriát igényelnek, ami hátrányos lehet a kisebb laptopok esetében, amelyek pedig egyre népszerűbbek a piacon. Az pedig nyilvánvalóan csak a gyakorlatban fog kiderülni, hogy mennyire gyorsan kezelhető és praktikus ez a fajta kezelőfelület, márpedig ez elsőrendű fontosságú egy böngésző esetében. A Pogo megjelenéséről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Windows rendszerekre érkezik majd először, egyelőre ismeretlen időpontban.

Kulcsszavak: AT böngésző

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59