Magas szintű titkosítás a McAfee-től

forrás Prim Online, 2008. június 6. 14:54

A McAfee két új ajánlata a McAfee Policy Auditor 5.0, és a McAfee Encrypted USB. Emellett továbbfejlesztették a McAfee Endpoint Encryption-t és a McAfee Host Data Loss Prevention (DLP) megoldásokat is.

A McAfee Policy Auditor 5.0 új verziója kezeli az olyan nyílt biztonsági szabványokat, mint az XCCDF (Extensible Configuration Checklist Description Format) és az OVAL (Open Vulnerability Assessment Language). Mind a Policy Auditor, mind pedig a McAfee Endpoint Encryption innovatív ellenőrzési funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a szervezet számára, hogy automatizálja a belső, illetve a külső ellenőrzés során szükséges eljárásokat, valamint – szükség esetén – gyorsan elérhetővé teszik a megfelelő bizonyítékokat a szabályozási vizsgálatok számára. A McAfee ePO-val végzett integrált kezelés, valamint a többféle termékvonalon végzett jelentéskészítés egységes platformot biztosít a megfelelőség és a biztonság kezeléséhez.

„Az IT-kockázatok kezeléséhez, a különféle megfelelőségi szabályok és műszaki szabványok teljesítéséhez többre van szükség egy többféle biztonsági technológiákból álló tákolmánynál” – mondta George Kurtz, a McAfee vezető alelnöke és kockázati és megfelelőségi üzleti egységének vezérigazgatója. „A biztonsági irányelvek kezelésének és betartatásának központosításával, a biztonsági konfiguráció ellenőrzésének automatizálásával, továbbá az eredményeknek a biztonsági elvekkel való proaktív összevetésével segítjük a vállalatokat a megfelelőségre fordított idő csökkentésében, erősebb védelmet biztosítunk, és csökkentjük költségeiket.”

A vállalati hálózat védelmének lényeges részét képezi, hogy az ahhoz kapcsolódó eszközök mind a hálózaton, mind azon kívül biztonságosak legyenek. A McAfee Standard Encrypted USB v.2 garantálja az átmenő adatok biztonságosságát. A jelszóval védett USB-tár magas színvonalú titkosítást (AES 256) kínál elérhető áron. A termék opcionális adatmegsemmisítési funkcióval rendelkezik hibás jelszó megadása esetén, valamint zero-footprint technológiával van felszerelve.

„Ez a mindenki számára megfelelő titkosítás”
– mondta Gerhard Watzinger, a McAfee adatvédelmi vezető alelnöke. „Mindenkinek meg kell védenie értékeit, kezdve az egyéni felhasználóktól a közepes- és nagyvállalatokig. A McAfee mostantól gondoskodik róla, hogy ügyfeleinek adatai biztonságban legyenek, még akkor is, ha elvesztik vagy ellopják USB-tárukat.”

A McAfee Standard Encrypted USB a vállalat jelszavakra vonatkozó irányelveinek betartását a jelszavakkal kapcsolatos szabályok kezelésével biztosítja. Egyik legfőbb erénye a vállalat biztonsági elveit figyelmen kívül hagyó alkalmazottak jelentette belső kockázatok csökkentése. Az eszköz elvesztése esetén a vállalat igazolni tudja a megfelelőségi hatóságok számára, hogy az adatok titkosítottak és jelszóval védettek voltak.

www.mcafee.com/proving-compliance

Kulcsszavak: McAfee security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50