Kiirtotta családját és öngyilkos lett a szökevény "spam-király"

Milkovits Gábor, 2008. július 26. 09:00

Csak a holttestét találták meg annak a börtönéből vasárnap megszökött amerikai spammer-nek, aki valószínűsíthetően feleségét, lányát, majd saját magát is megölte.

A 35 éves Edward Davidson régebben olyan mértékben árasztotta el kéretlen reklámüzenetekkel mások számítógépeit, hogy az ügyészség becslése szerint legalább 3,5 millió dollárra tett szert ebből a tevékenységéből. Ehhez képest mindössze egy és háromnegyed év börtönre és valamivel több mint 700 ezer dollár pénzbüntetésre ítélték tavasszal, ráadásul szabadságvesztését is egy enyhébb fegyintézetben kellett (volna) letöltenie. Davidson azonban öt hét után múlt vasárnap, a rendőrség szerint felesége segítségével, megszökött.

A spam-királyt a rendőrök mellett az FBI is nagy erőkkel kereste, azonban végül csak a holttestére sikerült rábukkanniuk. Amire azonban senki sem számított az az, hogy öngyilkossága előtt Davidson feleségét és hároméves lányát is meggyilkolta, sőt egy tizenéves lányt is nyakon lőtt, neki azonban sikerült elmenekülnie és telefonon segítséget hívnia. A házaspár nyolchónapos kisfia épen és egészségesen túlélte a tragédiát; a család autójában akadt rá a rendőrség.

Kulcsszavak: jog hacker spam

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50