4 terabájtos flash SSD megoldást tesztel az IBM

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 30. 09:13

Az IBM olyan flash SSD technológiát tesztelt adattároló rendszerekhez, amely 4,1 terebájt kapacitás mellett a hasonló volumenű merevlemezes adattárolóknál két és félszer gyorsabb adatkezelést tesz lehetővé.

Az IBM a Fusion-io szilárdtest-lemezeinek felhasználásával építette föl az adattároló tornyot, amely másodpercenként összesen mintegy egymillió input-output (IOPS) művelet elvégzésére képes. Ez mintegy 250 százalékkal múlja felül az azonos kapacitású, hagyományos merevlemezes eszközök teljesítményét. Szintén említést érdemel, hogy ehhez 55 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztás és szükséges hűtőteljesítmény társul. A rendszert egyelőre az IBM angliai Hursley-ben található laboratóriumában, illetve a kaliforniai Almaden Kutatóközpontban tesztelték, a Quicksilver elnevezésű projekt keretében.

Charlie Andrews, az IBM tároló-rendszerek marketingfelelőse a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a sikeres próba ellenére nem szeretnék elkapkodni a forgalmazást, hanem mindenekelőtt hosszú távon megbízhatóvá és rendszerekbe integrálhatóvá kívánják tenni a terméket. Ezzel együtt Andrews lehetségesnek tartja, hogy az első a Quicksilver-re épülő IBM adattároló rendszerek 12 hónapon belül forgalomba kerülhetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50