Az Intel is leszólta a netbook-okat

Milkovits Gábor, 2008. november 29. 09:21

Steve Jobs Apple-vezér negatív nyilatkozata után most az Intel egyik vezetője is úgy nyilatkozott a netbook-nak vagy mini-laptopnak nevezett, mostanában divatos kisméretű számítógépekről, hogy nem felelnek meg a többség igényeinek.

Stu Pann, a cég marketinges alelnöke egy konferencián úgy nyilatkozott, hogy az ilyen gépek a maguk átlag 10 colos képátmérőjével jók lehetnek nagyjából egy órás használatra, de azon túl aligha. Szerinte a mini-laptopok többsége nem alkalmas arra, hogy felnőttek rendszeresen huzamosabb ideig használják. Pann hozzátette, nem is számítottak arra, hogy a készülékek ekkora népszerűségre tesznek szert a fejlett országokban, sokkal inkább azt feltételezték, hogy a szegényebb országokban és a gyermekek körében lesz nagy keletjük.

A teljes képhez hozzátartozik az is, hogy az Intel és általában a gyártók számára nem annyira kifizetődő egy netbook forgalmazása, mint egy teljes formátumú noteszgépé. A processzorgyártó esetében elég arra gondolni, hogy az Atom CPU a maga 30 dolláros árával jóval kevesebb profitot hoz, mint akár egy Celeron vagy pláne egy még komolyabb lapka. A mini-laptopok ugyanakkor rávilágítanak arra a tényre, hogy a hordozható PC-k esetében a kis méret és a sokoldalú hálózati kapcsolatok a vásárlók szempontjából esetenként nagyobb súllyal eshetnek a latba, mint a puszta teljesítmény.

Kulcsszavak: notebook Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55