15 évet kapott a Youtube-os bombabarkácsoló

Genda Csongor Zoltán, 2008. december 22. 18:09

Egy az Egyesült Államokban élő arab férfit szigorú büntetéssel sújtott a fölötte ítélkező bíróság, mert feltöltött a YouTube-ra egy a bombakészítés rejtelmeibe bevezető rövidfilmet.

Példátlanul magas büntetést, 15 év szabadságvesztést szabtak ki az USA-ban tanuló Ahmed Mohamedre, mivel a fiatalember készített egy videót, melyben részletesen bemutatja, hogyan kell egy távirányítót egy robbanótöltetet aktiváló távvezérlővé átalakítani. Ahmed arab nyelven kommentálta is a demonstrációt. Míg az üzemeltető felfedezte és eltávolította az anyagot, addig 782 felhasználó meg is tekintette azt. Az arab egyetemista arca nem látható a felvételen, ő azonban bevallotta, hogy ő készítette a videót, ám hozzátette, hogy nem állt szándékában másoknak kárt okozni, csupán egy egyszerű szemléltető anyagot akart közzétenni az interneten minden ártó indíték nélkül.
Az esküdtszéket nem hatotta meg a férfi megbánása, és másfél évtizedre rács mögé küldték. Feltehetőleg az is hozzájárult a szigorú büntetéshez, hogy már őrizetbe vették egyszer Ahmedet robbanó anyagok birtoklásáért.

Kulcsszavak: YouTube security jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50