Az Oracle Oktatási Alapítványa versenyt indít

forrás Prim Online, 2009. január 20. 11:30

A ThinkQuest Narrative Competition 2009 a világ minden részéről, így Magyarországról is várja a megmérettetésre kész tanulókat és oktatókat.

·    A ThinkQuest Narrative Competition 2009, az Oracle Oktatási Alapítvány (Oracle Education Foundation – OEF) által szponzorált új oktatási verseny most a 9-19 éves korosztályt teszi próbára.
·    A verseny célja, hogy a tanulókat olyan fontos 21. századi készségek kifejlesztésére ösztönözze, mint a kommunikáció, a kreativitás, a csapatmunka és a modern technológiához kapcsolódó készségek.
·    A csapatok az OEF ThinkQuest Projects platformján tehetik közzé a globális horderejű – a világméretű éhínségtől a környezetvédelmi kérdésekig terjedő – problémákkal kapcsolatos ötleteiket.
·    A ThinkQuest Projects projektkörnyezetben az oktatók és a tanulók csoportos tanulásban vehetnek részt. Ez egy olyan védett, oktatói felügyelettel működő környezet, ahol reklámok nélkül zajlik a tanulás.
·    A csapatoknak négy hónap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy a 2009. május 4-i határidőre elkészítsék pályázatukat. A zsűritagok a világ minden táját képviselő főállású oktatókból kerültek ki.
·    A versenyre befogadott pályázatokat a ThinkQuest Könyvtárban is közzéteszik, amely a világ legnagyobb, hallgatók által kifejlesztett oktatási projekteket tartalmazó tartalomtára.
·    A verseny helyezettjei hordozható számítógépeket, tanulmányi ösztöndíjakat és egy, a San Francisco-öbölben rendezendő díjkiosztó gálára szóló utazást nyerhetnek.

Kulcsszavak: Oracle oktatás verseny

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50