Tandberg videó-konferencia és Telepresence rendszerek Budapesten

Kovács Attila, 2009. november 10. 18:34

A norvég Tandberg, amely a videokonferencia és Telepresence megoldások vezető gyártója és szolgáltatója, „The New Way of Working” című nemzetközi rendezvénysorozatának budapesti állomásán, november 10-én mutatta be termékeit, szolgáltatásait, melyek már a magyar vállalkozások számára is elérhetőek. A cég rendszerei HD minőségű élőképes megjelenítést és CD minőségű hangátvitelt tesznek lehetővé. A sajtóbemutatón egy Osló-Budapest vidókonferencia kapcsolatot láthattak a résztvevők, valamint a hazai alkalmazók közül a Fornetti Franchise és az OTP Bank osztották meg tapasztalataikat.

”Nem csak a multinacionális cégeknek, hanem a hazai kkv-k számára is komoly előnyt jelentenek a videokonferencia rendszerek” – mondta Bedő Norbert, a Tandberg magyarországi képviselője. Hozzátete: „A videokonferencia megoldásokkal átlagosan 30%-os utazási költségcsökkentést lehet elérni, de bizonyos esetekben ez az érték elérheti akár a 60-70%-ot is. A videokonferencia vagy Telepresence berendezéseket használó cég óvja a környezetét, hiszen a megspórolt utazásokkal tevékenysége nem növeli a káros anyagok kibocsátását, sőt csökkenti például a most oly aktuális H1N1 vírus vállalaton belüli terjedésének kockázatát vagy sebességét.”

A Tandberg számos nemzetközi partnerének példája bizonyítja, hogy a legkülönbözőbb iparágak számára is eddig kiaknázatlan lehetőségeket nyújtanak a videokonferencia szolgáltatások. A Vodafone esetében például a vállalat kommunikációs stratégiájának szerves részévé vált a video-telefonálás és a Telepresence rendszerek használata. A cég nemzetközi ügyfélkörébe tartozik a Vodafone mellett a Google, a CitiGroup, a TNT, az IBM, a HSBC, a Deutsche Bahn vagy éppen a Coca-Cola.

„A Fornetti Franchise nem csak a magyarországi telephelyei közötti kommunikációt oldja meg a Tandberg videokonferencia rendszereivel, hanem az immár európai méretűre bővült külföldi érdekeltségeivel és partnereivel is így szervez értekezleteket, megbeszéléseket” – mondta videó konferencia keretében Jeszenői Attila, a Fpornetti céghálózat IT menedzsere.

 A Tandberg most bemutatott, C-sorozatú Codec berendezéseinek egyedülálló képességei, a legtöbb videokonferencia és Telepresence igénynek megfelelő megoldást kínálnak. A legnagyobb C90-es például akár három távoli helyszín, full HD minőségű videó csatornáját képes fogadni és kezelni, valamint a berendezés akár négy nagyméretű képernyőre ki tudja vetíteni az egyes helyszínek életnagyságú video képeit. A Tandberg kompatibilis megoldásaival, üzleti és otthoni felhasználásra egyaránt ajánlja termékeit, hiszen az adatátvitelhez megfelelőek a szélessávú IP-alapú, vagy akár az ADSL vonalak is. A sávszélesség igény természetesen függ a felhasználás módjától, például az egyidejűleg összekapcsolódó helyszínek számától és az elvárt képminőségtől.

A sajtótájékoztatón még elhangzottak közül kiemelhetők:
- a Tandberg képviseletén kívül olyan cégek is foglalkoznak a cég rendszereivel, mint a KFKI és a Synergon;
- a hazai Tandberg alkalmazók kiemelték a rendszer egyszerűségét, biztonságát, a már meglévő kommunikácis csatornákkal való kialakíthatóságot,az utazási költségek radikális csökkenthetőségét, az üzleti utak mintegy 20%-ának kiváltásával éves szinten mintegy 22 millió tonna széndioxid-kibocsátás megtakarítását, a rendszer gyors megtérülését.

További információ: www.tandberg-business-advantage.com
 

Kulcsszavak: Tandberg videokonferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50