Fortinet - VMware biztonsági szolgáltatások virtuális és fizikai hálózatokhoz

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 24. 08:57

A Fortinet, amely világelső a nagyteljesítményű hálózatbiztonság területén, a virtuális hálózatokon áthaladó forgalom Hypervisor rétegben történő védelmére mutatott be megvalósíthatósági tervet. Ennek a megközelítésnek köszönhetően a biztonsági kontrolleszközt nem kell többé közvetlenül a fizikai hálózat forgalmába telepíteni, hanem lehetőség nyílik biztonsági kontrollok beiktatására magában a virtuális hálózati rétegben.

Ez a koncepció védett forgalmat biztosít egy VMware-ben virtualizált hálózati környezetben, különösen fizikai és logikai folyamatok biztonsági kontrolljait. “Az elmúlt években az az elvárás fogalmazódott meg, hogy a biztonsági ellenőrzéseknek közvetlenül a kommunikáció áramban kellett lenniük. A VMware integrációnk segítségével ezt az elvárást sokkal jobban az adott környezethez alkalmazkodva tudjuk megvalósítani, mindamellett dinamikus felügyeletet biztosítva” – nyilatkozta Elie Bitton, a Fortinet virtualizációs termékmenedzsmentjének igazgatója. „Az új megoldásunk tovább növeli az eddig is fejlett UTM VM termékvonalunkat, és vásárlóinknak még egy választást biztosít a biztonság alkalmazására felhő- és szoftver-alapú adatcenter architektúrák esetén. Amikor vásárlóink elkezdik virtualizálni a felhőhálózatot az új VMware NSX hálózatvirtualizációs platformmal, átfogó biztonságot nyújtunk számukra virtuális és fizikai infrastruktúrákon keresztül” – tette hozzá Elie Bitton.


Ahogy a vezető IT szervezetek egyre inkább a szoftver-alapú adatcenterek irányába mozdulnak, olyan megoldásokat keresnek, amelyek könnyen beilleszthetők, illetve törölhetőek, hogy a maximális gyorsaságot és szolgáltatásminőséget kapják. A VMware NSX virtualizálja hálózatot és platformot szolgáltat a logikai biztonság és hálózati szolgáltatások számára, és egy elosztott szolgáltatás keretrendszert kínál a partnerszolgáltatások beillesztésére.


„Nagyon fontosnak tartom, hogy az egyre elterjedtebb virtualizált rendszerek biztonságát kiemelten kezeljük. Komoly lépés a biztonság területén, hogy a fizikai eszközökkel megegyező kontrollt tudunk kínálni ügyfeleink virtualizált környezetébe mélyen a Hypervisor szintjén. Bízom benne, hogy idehaza is komoly érdeklődés lesz a termék iránt” – nyilatkozta Hirsch Gábor, a Fortinet magyarországi vezetője.


A Fortinet újdonságairól a szeptember 25-26-án megrendezendő Informatikai Biztonság Napja (ITBN) konferencián részletesebben hallhatnak az érdeklődők Hirsch Gábor, a Fortinet magyarországi képviselőjének előadásában, amely a második napon, 10.15-kor kezdődik. Az előadás címe: „Az UTM technológia 5 legfontosabb újdonsága 2013-ban”. További műszaki és kereskedelmi kérdéseikkel a rendezvény kiállítási területén felállított standunknál állunk rendelkezésükre.
 

Kulcsszavak: Fortinet security VMware

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás