Innovatív és kreatív hallgatókat díjaznak a Műegyetemen

forrás: Prím Online, 2013. október 9. 08:41

Közel 12 millió Ft értékben részesített ösztöndíjban 31 műegyetemi hallgatót a BME Pro Progressio alapítványa, mely a Siemens Nemzeti Vállalattal és a Huawei –jel közösen írt ki kutatási ösztöndíjakat, diplomaterv és szakdolgozat pályázatokat.

 

A Pro Progressio alapítvány 13. alkalommal írta ki diplomaterv és szakdolgozat pályázatát, melynek célja olyan hallgatók díjazása, akik az ipar műszaki fejlesztését elősegítő, innovatív, újszerű, saját ötleteket is tartalmazó dolgozatot készítettek.

 

 

Huawei

 

A díjazott dolgozatok témái közt szerepelt zajcsökkentő hatású kopóréteg fejlesztése , automatizált mérőrendszer a búza mikotoxin tartalmának meghatározásához, bioinformatikai fejlesztések rákos betegek diagnosztikájához, légi áruszállítás piaci helyzete hazánkban, illetve navigációs algoritmusok vizsgálata

 

Pro Progressio 

 

Siemens

 

Az 1996-ban létrejött  Pro Progressio alapítvány tevékenysége középpontjába a tehetséggondozást helyezi.

 

Az ösztöndíjakat ünnepélyes keretek közt Pakucs János, a kuratórium elnöke, Péceli Gábor rektor és Ludvig László , a Siemens igazgatója adták át.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A matematikát az egyik legnehezebb otthon tanulni

A koronavírus-járvány terjedése miatt online oktatásra kellett átállni az iskolákban, ami egy teljesen szokatlan helyzet elé állította a diákokat, a szülőket és a pedagógusokat egyaránt. A gyerekeknek az egyik legnagyobb nehézséget a matematika elsajátítása jelenti, hiszen egy olyan speciális tantárgyról van szó, ahol szorosan egymásra épül a tudásanyag, de digitálisan még nehezebb tartani a lépést óráról órára. Akinek szüksége van külön matekra, annak érdemes olyan interaktív oktató programot keresnie a neten, amivel be tudja pótolni a hiányosságait. A Matek Oázis időkímélő, barátságos és élvezhető korrepetálást nyújt mindenkinek interaktív videókkal, játékokkal és feladatsorokkal.

2021. március 4. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59