Sok vállalat képtelen titokban tartani biztonsági incidenseit

forrás: Prím Online, 2013. november 12. 15:35

A nagyvállalatokat érintő biztonsági incidensek fele nyilvánosságra kerül, mert többségük képtelen titokban tartani ezeket. A Kaspersky Lab és a B2B International "Globális vállalati infirmatikai biztonsági kockázatok" nevű felmérése szerint minden második esetben fény derüla kényes esetekre.

Egy-egy informatikai biztonsági incidens miatt az információk nyilvánosságra hozatala gyakran elkerülhetetlen, amelyet a legtöbb szervezet olykor nem tud elkerülni. A Kaspersky Lab tanulmánya kimutatta, hogy a vállalatok 44 százaléka kényszerült már arra, hogy adatszivárgás miatt nyilvánosságra hozza az esetet, az érintett ügyfelek számára, míg 34 százalékuknak az üzleti partnereket és 33 százalékuknak a beszállítókat kellett értesíteni az incidensek során, valamint 15 százalékulnak kellett nyilvánosságra hozni az ügy részleteit a média számára.

 

Az Informatikai incidensek során kiszivárgott adatok százalékos megoszlása

 

A nagyvállalatok a leggyakrabban azzal kénytelenek szembesülni, hogy a belső informatikai biztonsági incidensek részletei napvilágot látnak az ügyfelek és a média körében. Ezek az incidensek sok esetben súlyos kockázatokat rejtenek magukban, amelyek jelentős pénzügyi károkat, valamint negatív megítélést eredményezhetnek a vállalatok, valamint az ügyfelek számára.

 

Az egyetlen biztonságos módja ezen incidensek elkerülésének, ha a vállalatok védett és megbízható informatikai infrastruktúrát építenek ki. Az Endpoint Security for Business megbízható informatikai biztonsági megoldás elsősorban fejlett biztonsági platformon nyugszik, amely komplex és naprakész vírus-védelmet biztosít minden vállalat számára. Továbbá elengedhetetlen, hogy a vállalat, az alkalmazottait megfelelő képzésben, illetve tájékoztatásban részesítsék.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás