Szupererő a NetIQ-tól: újabb biztonsági réteg a kiemelt fiókok ellenőrzésében

forrás: Prím Online, 2016. október 14. 10:18

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Privileged Account Manager 3.1

A megoldás segítségével a vállalatok biztonságossá tehetik az infrastruktúrában használt, kiemelt fiókokat, mivel egyszerre tudják kezelni, felügyelni és rögzíteni a privilegizált hozzáférésekkel végzett tevékenységeket minden, hitelesítő adatokon alapuló rendszeren, beleértve az operációs rendszereket, az SAP megoldásokat, az adatbázisokat és a felhőalapú szolgáltatásokat.

 

„A vállalatok életében mindig is fontos szerepet játszott a kiemelt fiókok ellenőrzése, és ez a kiberfenyegetés erősödésével csak még nagyobb szerepet kap, hiszen a kiberbűnözők gyakran rendszergazdai jogosultságokat kihasználva jutnak hozzá érzékeny adatokhoz és erőforrásokhoz. Emellett az esetleges alkalmazotti gondatlansággal is számolniuk kell a cégeknek, illetve bizonyos megfelelőségi követelmények teljesítéséhez is szükséges a kiemelt fiókok kontrollja. Ezért minden szervezetnél célszerű valamilyen eszközt igénybe venni a privilegizált hozzáférések felügyeletére” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

A Privileged Account Manager segítségével átfogó módon kezelhetők a kiemelt fiókok, biztonságosan tárolhatók a hitelesítő adatok, kulcsok és egyéni titkos információk, ráadásul a kockázatok kezelésére, illetve auditálásra és jelentések kezelésére is alkalmas a szoftver.

 

A legújabb kiadás már a NetIQ Advanced Authentication megoldással is integrálható, így lehetővé teszi a kétfaktoros autentikáció alkalmazását a kritikus adatok és rendszerek elérésénél. A két eszköz együttes használatával az is megvalósítható, hogy további azonosítást követeljenek meg a kiemelt felhasználóktól, ha azok bizalmas adatokhoz kívánnak hozzáférni. 

 

A szoftver tartalmaz egy titkosított, megerősített jelszóval védett „széfet” is a személyazonossági információk, belépési kulcsok és egyéb titkos adatok tárolására. A legfrissebb verzióban ezt az Enterprise Credential Vault szolgáltatást is továbbfejlesztették, így már a megosztott kulcsok használatát, valamint az SSH kulcsok, virtuális szerverek és az SAP-hoz hasonló vállalati alkalmazásokhoz tartozó információk kezelését is támogatja. 

 

Az új változat továbbá egypontos bejelentkezést kínál a Linux és UNIX szerverekhez, illetve távolról is lehetővé teszi a hozzáférést és a végzett tevékenységek rögzítését a hosztolt asztali gépeken egy Virtual Desktop Infrastructure (VDI) környezeten keresztül.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: akik az adathalászok ellen küzdenek

A digitális forradalom közepette a korábbinál is nagyobb hangsúlyt kap a biztonságos bankolás, amit a K&H információbiztonsági csapata által működtetett robosztus informatikai rendszer biztosít az ügyfeleknek. A K&H most kiemelkedő elismerésben részesült, elnyerte ugyanis “Az év információbiztonsági incidenskezelő csapata” díjat.

2021. december 5. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59