A Kaspersky Lab elindítja „Interaktív Védelmi Szimulációs” képzését online

A kibertanácsadó cég 40 országból összesen 270 csapat részvételével tesztelte új programját

forrás: Prím Online, 2017. január 27. 11:15

A Kaspersky Lab bejelentette, hogy elindítja a „Kaspersky Interaktív Védelmi Szimulációs” képzését online, röviden Kips Online-t, amely a meglévő Kips Live tanfolyam kibővítése. Mindkét kiberbiztonsági képzés célja a vállalati felsővezetők oktatása a biztonsági intelligenciáról és az üzleti informatikáról a világ minden táján.

Nem egy átlagos játék

A Kips Online elindításának motivációja, hogy a multinacionális cégek top menedzsereiben tudatosítsa a kiberbiztonság fontosságát valamint felhívja a figyelmet a kiberbűnözés veszélyeire. Az oktatás alapja a kibertanácsadó cég 20 éves tapasztalata és célkitűzése, hogy felkészítse a vezetőket a kiber támadások elleni gyors és magas szintű reakcióra. 

 

"Általánosságban elmondható, hogy a vállalati informatikai biztonsági tudatosság megköveteli a fenyegetések ismeretét, a támadások forgatókönyvét és a megfelelő eszköz-használatot annak érdekében, hogy elkerüljék a megalkuvást. Felsővezetői szinten ugyanakkor a támadások mérséklésének és/vagy kivédésének legfontosabb kulcsa a csapatmunka. Ezeket mind figyelembe vettük, amikor elkezdtünk dolgozni a KIPS-en és igyekeztünk egy olyan rendhagyó módot találni, ami szórakoztató és releváns egyszerre, mint pl. olyan stratégiai videojátékok, amelyek nem hosszabbak 2 óránál. A cél nem az, hogy a menedzsereket biztonsági szakértővé képezzük, hanem javítani a támadások során a különböző részlegek közti együttműködést és ezzel párhuzamosan csökkenteni a visszaállítási költségeket. A Kips Online használatával biztosítani tudjuk a képzési folyamathoz szükséges rugalmasságot és a lehetőséget, hogy bevonjuk a felsővezetőket a kiberbűnözés elleni harcba.” – mondta Slava Borilin a Kasperksy Lab „Security Awareness” részlegének programmenedzsere. 

 

 

A közös szándék csökkenti a helyreállítási költségeket

A Kaspersky Lab által készített Vállalati Biztonsági Kockázati tanulmány szerint a cégek 51%-a egyetért abban, hogy nehéz rekonstruálni az egyes kibertámadások utáni helyreállítási költségeket. A tapasztalat azt mutatja, hogy  a gyors és összehangolt fellépés segít jelentősen enyhíteni az informatikai biztonsági kiadásokat, és a KIPS LIVE ill. a KIPS ONLINE egyik fő célja bizonyítani ezt. A képzés során a résztvevők feladata egy interaktív eszköz segítségével egy kiberbiztonsági incidens során a különböző „részlegek” együttműködésének növelése valamint a pénzügyi kiadások mérséklése. A játék forgatókönyve valós eseményeken alapul, reális kihívásokkal, amelyek túlnyúlnak a hétköznapi kibertanácsadáson. 

 

 

KIPS Téli torna

2016 decemberében, a globális bejelentés előtt, a Kaspersky Lab vállalati ügyfeleket és médiaszakembereket hívott meg 40 országból összesen 270 csapattal, hogy részt vegyenek az online játékban, mely a KIPS Online első sikeres tesztelése volt. A KIPS Online eredményesen bizonyította képességeit és igazolta, hogy akár több száz fős csapatok is könnyen tudják használni. A Kaspersky Lab kiemelt célja, hogy terjessze a kiberbiztonsági tudatosságot, és ennek érdekében speciális eszközöket biztosít a biztonsági szolgáltatóknak és más intézményeknek a képzéstől függetlenül.

 

Elérhetőség

A KIPS LIVE ill. a KIPS ONLINE része a Kaspersky Lab „Security Awareness Training” csomagnak és elérhető világszerte. Bővebb információt a cég honlapján vagy részletes leírást a cég hivatalos blogján talál. 

Bővebb információt a KIPS Téli Tornáról Eugene Kaspersky, a vállalat alapítójának és tulajdonosának blogján olvashat.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 4. 17:45

Könnyű préda a családi vállalkozás a kiberbűnözők számára?

Az utóbbi hónapokban kialakult helyzet a családi vállalkozások digitalizációját is felgyorsította, azonban a változások, új eszközök és a gyors ütemben lezajló fejlesztések mind-mind támadási felületet jelentenek a kiberbűnözők számára, akik ezt a globális turbulenciát kihasználva még célzottabb és kifinomultabb módon támadnak. A multicégek kihívásairól, a home office veszélyeiről sok szó esett, mi a helyzet azonban a kisebb, családi vállalkozások kiberbiztonságával? A Deloitte üzleti podcast sorozatának legutóbbi epizódjában erről a témáról hallhatunk bővebben.

2020. június 4. 09:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás