A Viber AR lencsével és megosztható színes kártyákkal ünnepli a magyar hagyományokat

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 19. 19:11

A Viber, az egyik vezető globális üzenetküldő alkalmazás egy különleges lokális kampánnyal ünnepli az államalapítás napját, hogy a felhasználók a platform kifejező digitális eszközeivel köszönthessék egymást. Az augusztus 20-i hétvége előtt elérhetővé válik többek között egy új lencse, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felpróbálják a koronát, mint az alapító királyunk, és ünnepi hangulatba kerüljenek. Az ünnep kapcsán a Viber felmérést végzett magyarországi felhasználói körében az államalapítással kapcsolatos történelmi tudnivalókról, a több ezer válaszadó pedig összességében tájékozottnak bizonyult.

A hagyományok és az innováció kézben jár a Viber számára, ezért a népszerű üzenetküldő platform egy különleges lencsét és üdvözlőkártyákat biztosít felhasználóinak az államalapításhoz kapcsolódó szimbólumokkal, hogy a magyarok a világ bármely pontján köszönthessék ismerőseiket. A Viber hivatalos magyarországi Csatornáján egy három kérdésből álló ünnepi kvízzel készült, melyben több ezer lelkes felhasználó tette próbára történelmi ismereteit. A válaszadók 37 százaléka tudta, hogy Szent István megkoronázása miatt ünnepeljük augusztus 20-án az államalapítást. 31 százalékukat megtévesztette az a válaszlehetőség, miszerint az ország alapító okirata ezen a napon készült el, de ugyanennyien szavaztak arra is tévesen, hogy I. István augusztus 20-án tartott törvénykezést a Fehérvárra összehívott királyi tanáccsal. 

 

 

A felhasználók döntő többsége (80 százalék) tudta pontosan, hogy az ünnepségsorozat a magyar zászló felvonásával kezdődik a Kossuth téren (14 százalék szavazott a koronaékszerek megszentelésére, 6 százalék pedig az országtorta bemutatására, melyek az ünnepségsorozat későbbi részét képezik). Az Új Kenyér elnevezésével kapcsolatos kérdés bizonyult a legnehezebbnek, ugyanis  a játékban részt vevők mindössze 25 százaléka tudta pontosan, hogy a Rákosi-rendszerhez köthető a kifejezés, hiszen a korszakban megszüntették a nap nemzeti jellegét, és az államalapítás helyett inkább az aratást és a dolgozó embereket ünnepelték. A válaszadók nagy része a vidéki hagyományoknak tulajdonította a fogalmat.  

 

 

Azon felhasználók, akik mindhárom kérdésre helyes választ adtak, sőt azok is, akik a közvélemény-kutatás segítségével felidéznek néhány tényt, most “megkoronázhatják magukat” a különleges ünnepi lencsével, amit megosztva még izgalmasabbá  tehetik az államalapítási ünneplést. Ne maradj ki te sem az izgalmas államalapítási csomagokból és ünnepeld az államalapítást a Viberrel!

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30