Az 50 legjobb weboldal – közösségi oldalak

Vértes Judit, 2011. augusztus 27. 10:07
Az elmúlt héten megjelent cikksorozatban a Time magazin által kiválasztott legjobb oldalak kerültek bemutatásra a zene és film, család és gyerekek, üzlet és vállalkozás, utazás és vásárlás, fitnesz és egészség, hírek és információk valamint sport kategóriákban. Ma a legjobb közösségi oldalakon folytatjuk a barangolást.

 

A legismertebb közösségi oldalak, mint a Facebook vagy a Twitter nem kerültek be a válogatásba, a Time szerkesztői úgy döntöttek, más, talán kevésbé ismert alternatívákat mutatnak a társasági kapcsolatok építésére. A legnépszerűbb oldalak között első helyen szerepel a Google+. Bár a Google által fejlesztett közösségi oldal egyelőre nem nyilvános, több tízmillió felhasználó kapott meghívást a kipróbálására. Az oldal sok mindenben hasonlít a Facbookhoz, kicsit a Twitterhez, de számos új alkalmazást is tartalmaz, például a Hangouts nevű video-chat szolgáltatást, vagy a Circle elnevezésű csoport alkalmazást. A beszélgetések viszonylag magas színvonalúak, ami remélhetően megmarad akkor is, ha a Facebookhoz hasonló számú felhasználó csatlakozik majd.
 
Ha szeretnénk értékelni szociális aktivitásunkat, a Klout által kalkulált pontok alapján megtehetjük. Az oldalra bejelentkezhetünk a Facebook, Twitter vagy LinkedIn profilunkkal, és a program kiszámolja az adott közösségi portálon végzett aktivitásunk és ismerőseink alapján a „szociális értékünket”. Nem könnyű persze elérni a 100 pontot, de Justin Biebernek, 11,6 millió követővel sikerült.
A Pinterest  közösségi oldal olyan, mint egy kollektív, virtuális gyűjtemény. Az oldalon különböző kategóriák közül választhatunk, ahol kedvenc tárgyaink képeit oszthatjuk meg, vagy követhetünk más gyűjtőket, legyen szó akár tájképekről, akár mikroszkópikus élőlényekről. Az oldal még tesztelés alatt van, de ha kérünk meghívót, akkor már most csatlakozhatunk a gyűjtőkhöz.
 
Az Ask.com és a Yahoo!Answers oldalakhoz hasonlóan a Quora  is egy olyan weboldal, ahol különböző kérdésekre kérhetjük a hozzáértők válaszát, illetve mi magunk is megoszthatjuk tudásunkat, segítve ezzel másokon. Kereshetünk témák szerint, kérdés szerint, illetve emberek szerint is az oldalon megjelent kommentek között. Az oldal nagyon népszerű a Silicon Valley területén, a hozzászólások igen magas színvonalúak.
 
Az utolsó közösségi oldal, mely bekerült az 50 legjobb közé, a Sortify . A szolgáltatás segítségével összegyűjthetjük a legjobb Twitter üzeneteket, Facebook posztokat, fotókat, elrendezhetjük egy oldalon, és megoszthatjuk másokkal. A Sortify az online közösségi élet emlékkönyve.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05