Az 50 legjobb weboldal – vásárlás és utazás

Vértes Judit, 2011. augusztus 25. 11:12
Folytatjuk cikksorozatunkat a Time magazin által kiválasztott 50 legjobb weboldalról. Az elmúlt napokban szemlézett hír- és sportoldalak, családi portálok, zenei- és videó kínálatok valamint az üzleti vállalkozásokról  szóló site-ok után most a vásárlással és utazással kapcsolatos weboldalak bemutatása következik.
 

 

 
A három éves Airbnb  oldalon keresztül mintegy 190 különböző országban foglalhatunk kedvező árú szállást, nyárra kiadó szobákat, házakat. A szállás lefoglalása után érdemes meglátogatni a Gogobot  szájtot, ahol az utazáshoz gyűjthetünk hasznos információkat, tippeket, élménybeszámolókat olvashatunk illetve utólag mi magunk is írhatunk, valamint kérdéseket tehetünk fel. A repülőjegyünket pedig lefoglalhatjuk a Hipmunk  oldalon, ahol egy jópofa repülő mókus segít kiválasztani a legalkalmasabb járatot.
Ha utazás helyett vásárlásra költjük a pénzünket, a Polyvore  nagy segítségünkre lehet. A Polyvore leginkább egy divatlaphoz hasonlít, ahol az interneten megvásárolható ruhadarabokból és kiegészítőkből láthatunk összeállításokat, illetve mi magunk is készíthetünk ilyet. De ha nem tudjuk, mit vegyünk fel a sárga szoknyánkhoz, az oldalon biztos találunk olyanokat, akik válaszolnak a kérdésünkre.
Az egyre bővülő kínálatból bizony nehéz kiválasztani a számunkra megfelelő tévét, kamerát, fényképezőgépet, laptopot vagy egyéb elektronikai eszközt, ezért nagy segítségünkre lehet a Retrevo . Az oldalon az árakon kívül megnézhetjük az ár-érték arányát, az árak időbeli változását, ajánlásokat és tippeket olvashatunk, mindent megtalálunk, ami a vásárlás előtt megkönnyíti a választást.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mostantól még jobb MKB ügyfélnek lenni

Az MKB mobilappot használó előminősített ügyfelek már okostelefonjuk néhány kattintásával hozzájuthatnak az egyszerűsített eljárás keretében igényelhető kölcsönhöz.

2020. július 7. 10:49

Egyetemisták innovációi lendíthetik fel a magyar mezőgazdaságot

Egyetemi ötletverseny keretében keresi a megoldásokat a NAK TechLab az agráriumban fellelhető problémákra. A versenyre olyan hallgatói csapatok jelentkezését várják, akik innovatív ötletükkel, hatékony megoldásaikkal segíthetik a hazai mezőgazdaság digitalizációját, egyúttal valós piaci problémákra válaszolnak. 

2020. július 7. 09:38

Egyénileg és csapatban is indulhatnak a fejlesztők a Huawei versenyén

AppsUp néven indított alkalmazásfejlesztő versenyt a Huawei Technologies. A verseny célja, hogy megtalálják a világ legjobb app fejlesztőit, és egyben lehetőséget biztosítsanak a fejlesztőknek, hogy alkalmazásaikat közzétegyék a Huawei saját mobilszolgáltatási rendszerében, a HMS-ben. A versenyt 5 régióban hirdetik meg, és minden régióban 5 kategóriában – legjobb app, legjobb játék, legjobb közösségi alkalmazás, legnépszerűbb, valamint különleges értékkel bíró app – díjazzák a legjobbakat. 

2020. július 6. 19:11

1,5 milliárd jogdíj: a legtöbbet magyar előadók kapják

1,5 milliárd forint jogdíjat fizet ki több mint hatvanötezer magyar és külföldi zenész számára az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI). Ez az összeg csaknem 25%-kal meghaladja a tavalyit. A 2019. évi, most lezárt zenei jogdíjfelosztás magában foglalja a rádiós-, televíziós sugárzási (játszási) és a háttérzenei jogdíjakat, a külföldi jogkezelőktől beszedett jogdíjakat, valamint a meghosszabbított védelmi idejű hangfelvételek előadóit illető kiegészítő díjakat. A legtöbb jogdíjat magyar zenészek kapják. A kifizetési lista dobogóján három magyar művész áll, a második helyezett egy női előadó. 

2020. július 6. 17:32

Veszélyes árverseny a fuvarozásban

Már tavaly év végén tapasztalható volt az a tendencia, hogy az olcsóbb áron fuvarozó, sokszor szabálytalanságok sorát vállaló román kamionosok kiszorítják a hazai cégeket a magyar piacról. Az árverseny azonban a koronavírus-járvány időszakában még inkább kiéleződött. A NiT Hungary adatai szerint az összes magyar fuvarmennyiség 25-30 százalékát viszik el a román cégek, megrendelőik pedig zömmel multinacionális vállalatok, akik így a magyar fuvarozó vállalkozásokat a létüket is veszélyeztető árversenybe kényszerítik.

2020. július 6. 15:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás