Fortinet - VMware biztonsági szolgáltatások virtuális és fizikai hálózatokhoz

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 24. 08:57

A Fortinet, amely világelső a nagyteljesítményű hálózatbiztonság területén, a virtuális hálózatokon áthaladó forgalom Hypervisor rétegben történő védelmére mutatott be megvalósíthatósági tervet. Ennek a megközelítésnek köszönhetően a biztonsági kontrolleszközt nem kell többé közvetlenül a fizikai hálózat forgalmába telepíteni, hanem lehetőség nyílik biztonsági kontrollok beiktatására magában a virtuális hálózati rétegben.

Ez a koncepció védett forgalmat biztosít egy VMware-ben virtualizált hálózati környezetben, különösen fizikai és logikai folyamatok biztonsági kontrolljait. “Az elmúlt években az az elvárás fogalmazódott meg, hogy a biztonsági ellenőrzéseknek közvetlenül a kommunikáció áramban kellett lenniük. A VMware integrációnk segítségével ezt az elvárást sokkal jobban az adott környezethez alkalmazkodva tudjuk megvalósítani, mindamellett dinamikus felügyeletet biztosítva” – nyilatkozta Elie Bitton, a Fortinet virtualizációs termékmenedzsmentjének igazgatója. „Az új megoldásunk tovább növeli az eddig is fejlett UTM VM termékvonalunkat, és vásárlóinknak még egy választást biztosít a biztonság alkalmazására felhő- és szoftver-alapú adatcenter architektúrák esetén. Amikor vásárlóink elkezdik virtualizálni a felhőhálózatot az új VMware NSX hálózatvirtualizációs platformmal, átfogó biztonságot nyújtunk számukra virtuális és fizikai infrastruktúrákon keresztül” – tette hozzá Elie Bitton.


Ahogy a vezető IT szervezetek egyre inkább a szoftver-alapú adatcenterek irányába mozdulnak, olyan megoldásokat keresnek, amelyek könnyen beilleszthetők, illetve törölhetőek, hogy a maximális gyorsaságot és szolgáltatásminőséget kapják. A VMware NSX virtualizálja hálózatot és platformot szolgáltat a logikai biztonság és hálózati szolgáltatások számára, és egy elosztott szolgáltatás keretrendszert kínál a partnerszolgáltatások beillesztésére.


„Nagyon fontosnak tartom, hogy az egyre elterjedtebb virtualizált rendszerek biztonságát kiemelten kezeljük. Komoly lépés a biztonság területén, hogy a fizikai eszközökkel megegyező kontrollt tudunk kínálni ügyfeleink virtualizált környezetébe mélyen a Hypervisor szintjén. Bízom benne, hogy idehaza is komoly érdeklődés lesz a termék iránt” – nyilatkozta Hirsch Gábor, a Fortinet magyarországi vezetője.


A Fortinet újdonságairól a szeptember 25-26-án megrendezendő Informatikai Biztonság Napja (ITBN) konferencián részletesebben hallhatnak az érdeklődők Hirsch Gábor, a Fortinet magyarországi képviselőjének előadásában, amely a második napon, 10.15-kor kezdődik. Az előadás címe: „Az UTM technológia 5 legfontosabb újdonsága 2013-ban”. További műszaki és kereskedelmi kérdéseikkel a rendezvény kiállítási területén felállított standunknál állunk rendelkezésükre.
 

Kulcsszavak: Fortinet security VMware

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a biztonságos online karácsonyi vásárláshoz

Évről évre egyre nagyobb az e-kereskedelmi üzletek forgalma a novemberi és decemberi időszakban. Ilyenkor több százezres nagyságrendben vásárolnak termékeket a fogyasztók, ami akár 35 százalékos növekedést is jelenthet az év többi időszakához képest. Ez a növekedés nem csak az online kereskedőknek jelent jó lehetőséget, de a kiberbűnözőknek is, hiszen számukra a több vásárló több célpontot jelent. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat ahhoz, hogy a vásárlók biztonságban tudhassák pénzüket és adataikat.

2023. december 6. 16:04

Fókuszban a kiberbiztonság: Célegyenesben az új követelményekre való felkészülés

A kiberbiztonsági törvény számos cég számára új követelményeket támaszt az elektronikus információs rendszereik üzemeltetésével kapcsolatban. Az érintett szervezeteknek 2023 végéig maradt idejük felkészülni, hogy megfeleljenek az új szabályoknak. 

2023. december 6. 14:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27