„Változás paralízissel” küzdenek a vezető ERP rendszerek

forrás: Prím Online, 2016. február 2. 09:42

Unit4, a szolgáltatás-orientált vállalatok számára kínált üzleti alkalmazások piacának gyorsan növekvő piacvezetője ma közzétette az Eval-Source (www.eval-source.com) stratégiai technológiai tanácsadó cég által végzett kutatást, bizonyítva, hogy a Unit4 az egyetlen a Top5 vezető ERP rendszer közül, amely lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára a rendszer olyan szintű adaptálását, hogy az hűen tükrözze a változó üzleti körülményeket.

Az új riport  szerint a Unit4 Business World architektúrája változatlanul jelentős előnyt biztosít más vezető ERP szoftverekkel szemben. A szolgáltatás–orientált vállalatoknak jellemzően a gyorsan változó körülményeknek kell megfelelniük, így olyan rendszereket ígényelnek, amelyek képesek lépést tartani a vállalati növekedéssel és fejlődéssel.

 

A kutatás megvizsgálta a rendszerek jogszabályokhoz való alkalmazkodását, az új pénzügyi előírásoknak való megfelelést, továbbá hogy milyen mértékben képesek támogatni az új pénzügyi és üzleti struktúrákat, az új teljesítmény mérőszámokat, valamint hogyan képesek befogadni a változó globális számviteli struktúrákat. A kutatás során az adatokat az SAP HANA Enterprise Business Suite, a Microsoft Dynamics AX, az Oracle E-Business, az Oracle Fusion Middleware (OFM) és Unit4 Business World felhasználói adatai alapján gyűjtötték össze.

 

Összesen 46 forgatókönyvet készítettek annak meghatározására, hogy a rendszerek változtatásaihoz szükséges beállításokat az üzleti felhasználók is egyszerűen el tudják végezni vagy szakértői beavatkozás szükséges bonyolultabb szoftver beállításokhoz. A UNIT4 megoldását az üzleti felhasználók 96%-a egyszerűen tudta aktualizálni (44 esetben a 46 forgatókönyből). Ezzel szemben a Microsoft AX ügyfelek az üzleti rendszereket mindössze 55%-ban tudták frissíteni (25 esetben a 46-ból). Az Oracle Fusion ügyfelek 33%-ban (46-ból 15 esetben), az Oracle E-Business ügyfelek mindössze 9%-ban (46-ból 4 esetben), míg az SAP HANA ügyfelek mindössze 6,5%-ban (3 esetben 46-ból) tudtak IT szakértő nélkül beállításokat frissíteni a rendszerben.

 

"Sok hagyományos ERP rendszer nem tud elég gyorsan reagálni a változó üzleti környezetre, ezért az informatikai szakértőktől követeli meg a bonyolult és időigényes kód szintű változások kivitelezését" - mondta Ivo Totev, a Unit4 marketing vezetője. 

"A modern ERP rendszerek, mint a Unit4 Business World megoldása, agilitást és minőségi felhasználói élményt nyújtanak. Megoldásunk kiemelten kezeli a szolgáltatás–orientált szervezetek igényeit, ezáltal gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan tudják kezelni a változó üzleti körülményeket."

 

A jelentés megállapítja: A Unit4 változásmenedzsment egy teljesen új filozófiával közelíti meg... A Unit4 architektúrája egy olyan rugalmas, közös információ alapú modell, amely az összes modulba be van építve. Ez lehetővé teszi az adatok és az üzleti folyamatok folyamatos frissítését, valamint megkönnyíti az integrált jelentéskészítési és elemzési feladatokat az egész alkalmazáson belül. Az összefüggő és dinamikus adatszerkezetek támogatják az üzleti felhasználókat abban, hogy a legtöbb esetben önmaguk is képesek legyenek az üzleti változásokhoz igazítani folyamataikat. Bármely felhasználó képes végrehajtani a szükséges változtatásokat anélkül, hogy befolyásolná más adatok, adatbázisok, és az ezekhez tartozó tranzakciós- vagy munkafolyamatokat.

 

 

Kulcsszavak: UNIT4 ERP

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás