Az új nyomtatási technológiák elengedhetetlenek a tanulmányi sikerekhez és új képességek elsajátításához

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 4. 09:50

Egy új tanulmány alapján, amely a Ricoh Europe megbízásából készült, a válaszadók 88%-ának elmondása szerint az új képességek - melyeket olyan technológiák által sajátítottak el, mint például a digitális tervezés és gyártás vagy 3D nyomtatás - létfontosságúak a hatékony oktatáshoz és a hallgatók felkészüléséhez a diplomás munkaerőpiacra.

David Mills, a Ricoh Europe vezérigazgatója, elmondta: „A digitális tervezés és gyártás és a 3D nyomtatás lehetőséget ad komplex elképzelések megvalósítására szinte bármilyen területen. Ahogy az emberek és gépek együttműködése fejlődik, úgy az új technológiai vívmányok integrálása a tanulási folyamatokba biztosítja, hogy a jövőben szükséges készségek természetesek legyenek a jelen hallgatóinak.”

 

Ezen készségek kifejezetten fontosak egyes tervek és prototípusok elkészítéséhez olyan ágazatokban, mint a textilipar, orvostudomány, autóipar vagy gépészet – például, fejlett turbinák vagy gépek bonyolult komponenseihez. A válaszolók 65%-a szerint a 3D nyomtatás egyre fontosabb alkotóeleme a STEM-en (tudomány, technológia, gépészet, matematika) alapuló tanulásnak. Hogy ezt biztosítsák, az oktatási intézmények 84%-a már befektetett vagy tervezi a befektetést a következő 2 évben olyan nyomtatási technológiákba, melyek képessé teszik a hallgatókat arra, hogy elkészítsék és személyre szabják a tanulmányaikat segítő eszközöket.

 

Az intézmények új nyomtatási technológiákat alkalmaznak, hogy bármilyen életkorral és háttérrel rendelkező jövőbeni hallgató számára vonzóbba tegyék tanfolyamaikat. 66% azt mondja, hogy az új nyomtatási technológiák kulcsfontosságúak, hogy új hallgatókat vonzzanak be, és javítsák elégedettségüket az intézménnyel, valamint azok kurzusaival. Sokan az oktatási anyagok tartalmát és forrásait tennék könnyebben elérhetővé személyre szabott tantervi elemekkel (48%) és azt a rugalmasságot biztosítanák, hogy igény szerint bárhonnan lehessen nyomtatni (43%).

 

Mills hozzátette: „A növekvő tandíjak Európa nagy részében alapvető hatással voltak az oktatási intézmények szerepére. Az egyetemek és főiskolák egyre inkább „szolgáltatóként” működnek, hogy növelni tudják a hallgatóik elégedettségét. Ennek következményeként a nyomtatás adta új lehetőségek, mint pl. az egyre változatosabb kurzusok és testreszabott tantervek, szinte létfontosságúvá válnak”

 

További információ: www.ricoh-europe.com/thoughtleadership

 

 

Megjegyzés: A Ricoh megbízásából készült kvantitatív felmérés 787 felsőoktatási döntéshozó véleményét vizsgálta Európa-szerte.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Az AGON by AOC egy új, QHD felbontású taggal bővíti a G4 sorozatot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – kibővíti AOC GAMING termékcsaládját egy QHD modellel a díjnyertes G2 sorozat utódjának számító G4 sorozatban. A 27 hüvelykes (68.6 cm) AOC GAMING Q27G4X Fast IPS panellel, a QHD (2560x1440) felbontásnak köszönhetően a versenyzői szintű játékélmény érdekében kiváló képélességgel, lenyűgöző 180 Hz frissítési rátával, akár 1 ms GtG válaszidővel és Adaptive-Sync támogatással rendelkezik. 

2024. február 10. 12:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30