Magyarországon 90%-kal nőtt a Sun adattárolók értékesítéséből származó árbevétele

forrás Prim Online, 2003. szeptember 10. 09:01
Az IDC tárolóegységekről szóló negyedéves jelentése szerint a Sun Microsystems hálózati tárolóeszközök részlege ismét növelte piaci részesedését a teljes és a UNIX-os lemezes tárolórendszerek piacán, immár sorozatban a harmadik negyedévben.
A Sun tárolóeszközökből származó összbevétele a lemezes tárolórendszerek piacát meghaladó ütemben, 22%-kal nőtt az előző negyedévhez képest, miközben a piac majdnem két százalékot csökkent.

A Sun Network Storage divíziója kínálta termékek lényeges növekedést mutattak minden területen. Például a középkategória (az IDC definíciója szerint 15 és 300 ezer dollár közötti lemezes tárolórendszerek) bevételei terén elért 10 százalékos növekedés az előző negyedévhez képest jól jelzi a Sun legfrissebb terméksorának, a Sun StorEdge 6000 családnak a sikerét. A Sun Network Storage vezető technológusa, a Magyarországon született Fleischer Bálint nemrégiben történt hazalátogatásakor elmondta, hogy a Sun adattárolók területén történt invesztícióinak eredményeképpen a Sun StorEdge termékei igen magas szintű funkcionalitást kínálnak, emellett számos olyan szoftverrel és szolgáltatással egészülnek ki, amellyel a vállalatok egyre kritikusabbá váló adatainak tárolása biztonsággal oldható meg.

Az IDC jelentéséből kiderül továbbá, hogy a Sun Network Storage két számjegyű bevételnövekedést ért el az előző negyedévhez képest a teljes piacon, valamint a UNIX-os és a nyílt rendszerek (UNIX, Windows, Linux és NOS) piacán egyaránt. A kutatás rávilágít, hogy az előző negyedévhez képest a Sun piaci részesedése 50 százalékot nőtt a felső kategóriás (az IDC ársávjai szerint a 300 ezer dollárosnál drágább) lemezes tárolórendszerek terén. A Sun piaci lendületét mutatja, hogy a Sun Network Storage négy fő bevételi kategóriában - teljes piac, UNIX, nyílt rendszerek és UNIX SAN - is javított eredményén.

Az IDC szerint a 2002. naptári évben a lemezes adattárolók magyarországi piaca, a világpiacon tapasztalható, enyhén csökkenő trenddel ellentétben mintegy 35,3%-kal növekedett a bevételek és mintegy 43,6%-kal az eladott kapacitás tekintetében. A Sun adattárolók értékesítéséből származó árbevétele Magyarországon kimagasló mértékben, mintegy 90%-kal növekedett, és ugyancsak ebben az időszakban kapta a hazai leányvállalat az első, StorEdge 9900-es sorozatú, csúcskategóriás adattárolóra az első hazai megrendelését is, amely a nemrégiben további két évre meghosszabbított Hitachi-Sun technológiai együttműködésből származik.
Kulcsszavak: Sun IDC Unix UNIX adattárolás

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a Fujitsu második generációs Intel Xeon processzoros szerverrendszerei

A Fujitsu frissen bemutatott, új szupergyors szervereivel a felhasználó szervezetek rövidebb időn belül optimalizálhatják nagy adatmennyiséget feldolgozó alkalmazásaikat, és gyorsabban felismerésekhez juthatnak az adatokból. A PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverek következő generációja a legújabb második generációs skálázható Intel Xeon processzorokkal dolgozik.

2020. február 27. 19:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás