Az EU elhalasztotta szoftverszabadalmi törvényének megvitatását

Kiss Ádám Zoltán, 2004. december 8. 23:22
Az EU belga minisztere, Marc Verwilghen kijelentette, hogy "a versenytanács nem fog erről a témakörről szavazni 2005-ig", ezzel úgy tűnik elért a tervezetet eredeti formájában ellenző politikai és társadalmi nyomás Brüsszelbe.
Az új szabályzó létrejöttét tovább hátráltathatja, hogy Verwilghen is elismerte, a szabad információs infrastruktúráért küzdő Foundation for a Free Information Infrastructure (FFII) adatai alapján már a javaslat már nem rendelkezik az Európa Tanács többségének támogatásával. A május 18-án bejelentett javaslat a szakértők szerint talán soha nem válik valóra, mivel egyre erősebb az azt ellenző politikai nyomás. Ez még a javaslatot eredetileg támogató országokra is igaz, júliusban Hollandia parlamentje fogadott el egy javaslatot, mely kötelezi saját kormányát szavazat megváltoztatására, októberben pedig a német politikai pártok fogtak össze a német támogatás megvonására. Novemberben Lengyelország következett, szintén változtatva álláspontján, és később ugyanebben a hónapban Ausztriában figyelmeztették a kereskedelmi és ipari minisztert, hogy a direktíva megszavazása "maradandó kárt" okozna a kis- és középméretű IT vállalkozásoknak.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kitolták az SAP S/4HANA és az SAP Business Suite 7 verzió támogatásának határidejét

Az SAP bejelentette, hogy immár 2040 végéig vállal kötelezettséget az SAP S/4HANA terméktámogatására. Egyidejűleg azt is közzétette a vállalat, hogy 2027 végéig biztosan, 2030 végéig pedig opcionálisan biztosítja az SAP Business Suite 7 szoftver alapvető alkalmazásainak fenntartását és támogatását. A magyar nagyvállalatok körében is legnépszerűbb vállalatirányítási rendszer új verziójára való áttérés lesz a fókuszban az SAP Hungary március 24-re szervezett SAP ERP Experience 2020 konferenciáján is. 

2020. február 17. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás