A Microsoft erősebben lép fel a spamküldők ellen

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 31. 18:21
A Microsoft a jövőben még hatékonyabban szeretne fellépni a kéretlen levelek terjesztői ellen.
A szoftveróriás az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal (FTC) és a Kalifornia állambeli fogyasztóvédelmi szervezettel karöltve vizsgálni kezdte a spammerek tevékenységeit. Ennek érdekében a Microsoft technikusai megfertőztek egy teljesen átlagos számítógépet egy, a spamküldők által használt kártevővel, melynek eredményeképpen bebizonyították, hogy akár egyetlen zombi-PC is képes több millió kéretlen elektronikus üzenet kiküldésére. A kísérlet során a szakemberek 13 "spambandához" jutottak el, amelyek ellen eljárást indítanak a hatóságok.

A Microsoft szerint az internetfelhasználókat fel kell világosítani a számtalan veszélyforrást illetően, s megelőzés gyanánt megismertetni azokat az antivírus- és kémprogramszoftverekkel.

A Ciphertrust IT biztonsági szakértő szerint naponta több mint 72 000-rel gyarapodik a zombi-PC-k száma, és a specialista e heti statisztikája azt mutatja, hogy a megfertőzött komputerek 23%-a Kínában, 12%-uk az egyesült Államokban, 7%-uk pedig Németországban található.
Kulcsszavak: spam

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38