A Microsoft erősebben lép fel a spamküldők ellen

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 31. 18:21
A Microsoft a jövőben még hatékonyabban szeretne fellépni a kéretlen levelek terjesztői ellen.
A szoftveróriás az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal (FTC) és a Kalifornia állambeli fogyasztóvédelmi szervezettel karöltve vizsgálni kezdte a spammerek tevékenységeit. Ennek érdekében a Microsoft technikusai megfertőztek egy teljesen átlagos számítógépet egy, a spamküldők által használt kártevővel, melynek eredményeképpen bebizonyították, hogy akár egyetlen zombi-PC is képes több millió kéretlen elektronikus üzenet kiküldésére. A kísérlet során a szakemberek 13 "spambandához" jutottak el, amelyek ellen eljárást indítanak a hatóságok.

A Microsoft szerint az internetfelhasználókat fel kell világosítani a számtalan veszélyforrást illetően, s megelőzés gyanánt megismertetni azokat az antivírus- és kémprogramszoftverekkel.

A Ciphertrust IT biztonsági szakértő szerint naponta több mint 72 000-rel gyarapodik a zombi-PC-k száma, és a specialista e heti statisztikája azt mutatja, hogy a megfertőzött komputerek 23%-a Kínában, 12%-uk az egyesült Államokban, 7%-uk pedig Németországban található.
Kulcsszavak: spam

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50