Boltokban az Adobe Acrobat 3D Version 8

forrás Prim Online, 2007. június 3. 13:01

Megjelent az Adobe Acrobat 3D Version 8 szoftver, amely a dokumentum-alapú 3D tervező csoportmunkát és a CAD adatok együttműködő képességeit gyakorlatilag bárkihez képes eljuttatni a vállalatokon belül és az üzleti láncban.

Az Acrobat 3D Version 8 szoftverrel a repülőgép-, az autó-, a szórakoztatóelektronika-, a nehézgép- és az építő-, mérnöki és kivitelező- (AEC) ipar CAD, CAM, CAE és műszaki kiadó szakemberei bármilyen 3D CAD-fájlt, még egy hatalmas, 500 megabájtnál nagyobb összeállítást is képesek egyetlen PDF-dokumentummá konvertálni. Az adott üzleti folyamat igényeitől függően a PDF-fájl képes a precíz geometria megtartására, illetve az eredeti fájlnál 100-szor kisebb méretűre tömöríthető. A háromdimenziós CAD-adatokat könnyen lehet más projektinformációkkal, így például termékspecifikációkkal, táblázatokkal és anyagjegyzékekkel együtt a termék gyártási információit (PMI) tartalmazó PDF-dokumentumokban egyesíteni. A PMI adatokat 3D-modelleken közvetlenül a geometriai méretezés és tűrésezés, megjegyzések és más specifikációk megadására szokták felhasználni.

Ha egy 3D-modell egyéb dokumentumokkal együtt már PDF-ben van, akkor az Acrobat 3D Version 8 szoftver felhasználói engedélyezhetik a kollégákkal, beszállítókkal, partnerekkel és ügyfelekkel kibővült csapatoknak, hogy az ingyenes, mindenhol fellelhető Adobe Reader szoftver felhasználásával egy hatékony dokumentum-ellenőrző folyamatban vegyenek részt. Az Adobe Reader felhasználók megtekinthetik a termékek részletes felépítését, és - ha az Acrobat 3D Version 8 szoftverben engedélyezve van - közvetlenül a háromdimenziós objektumokon jegyzetelő, mérő- és keresztmetszeti eszközöket használhatnak. Mivel a termék életciklusa alatt a csapat műszaki és nem műszaki tagjai is 3D-alapú kommunikációban vehetnek részt, a szoftver segítségével a munkacsoportok csökkenthetik a félreértésekben rejlő kockázatokat, korábban felfedezhetik a tervezési hibákat és felgyorsíthatják a termékfejlesztést.

Az Acrobat 3D Version 8 több mint 40 formátum, így például az Autodesk Inventor, a Dassault Systems CATIA, a PTC Pro/ENGINEER, a SolidWorks és az UGS NX és I-deas konvertálását támogatja PDF 3D -be. Emellett az Acrobat 3D Version 8 felhasználóinak lehetőségük van arra, hogy az alacsonyabb szintű folyamatok, így például gépi megmunkálás, illetve szerszám- és sablontervezés számára a precíz CAD gyártási adatokat PDF-ből semleges fájlformátumokba exportálják, mint amilyen a STEP, az IGES vagy a Parasolid.

Az Acrobat 3D Version 8 angol, francia és német nyelvi változatban máris elérhető.

Kulcsszavak: pdf CAD Adobe

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2021. szeptember legveszélyesebb kártékony programjai: a Trickbot újra a lista élén

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 szeptemberére vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot újra a lista élére került, miután augusztusban, három hónap vezetés után, visszaesett a második helyre.

2021. október 25. 16:50

Kutatás a céges jelszómenedzsmentről

Minden nap használod, az értékeidért felel, de könnyű ellopni. Mi az?
Olyan digitális hitelesítő adatról van szó, amely elemi szerepet játszik az információ biztonságában. Érdekessége, hogy nagyon könnyen rossz kezekbe kerülhet, ha nem úgy tároljuk, ahogy azt illene. Ez a jelszó, amivel mind a privát, mind a céges adatkezelés során találkozol.

2021. október 24. 11:59

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

RAM-tippek a Kingstontól az ideális játékélményhez

A videojáték-ipar a 2000-es évek óta óriási fejlődésen ment át a digitális innovációknak köszönhetően. A gamerek ma már több mint 50 000 PC, konzol és egyéb más platform játékai közül válogathatnak (nem számítva a mobilos játékokat)*, ám a játékoknak nem csak a mennyisége, a minősége is egyre lenyűgözőbb. 

2021. október 17. 14:57

Messze nincsenek kihasználva az 5G lehetőségei

Messze nincsenek kihasználva az ötödik generációs hálózat adta lehetőségek, annak ellenére, hogy jelenleg a világon már 176 kereskedelmi 5G hálózat működik, amelyek több mint 500 millió előfizetőt szolgálnak ki – hangsúlyozta Ken Hu, a Huawei Technologies soros elnöke Dubaiban, a Huawei Global Mobile Broadband Forum 2021 konferencián. A vállalat vezetője szerint az 5G terjedését három fő terület, a virtuális és kiterjesztett valóság (VR, XR), az üzleti alkalmazások és a zöld fejlesztések emelhetik magasabb szintre.

2021. október 17. 13:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20