Boltokban az Adobe Acrobat 3D Version 8

forrás Prim Online, 2007. június 3. 13:01

Megjelent az Adobe Acrobat 3D Version 8 szoftver, amely a dokumentum-alapú 3D tervező csoportmunkát és a CAD adatok együttműködő képességeit gyakorlatilag bárkihez képes eljuttatni a vállalatokon belül és az üzleti láncban.

Az Acrobat 3D Version 8 szoftverrel a repülőgép-, az autó-, a szórakoztatóelektronika-, a nehézgép- és az építő-, mérnöki és kivitelező- (AEC) ipar CAD, CAM, CAE és műszaki kiadó szakemberei bármilyen 3D CAD-fájlt, még egy hatalmas, 500 megabájtnál nagyobb összeállítást is képesek egyetlen PDF-dokumentummá konvertálni. Az adott üzleti folyamat igényeitől függően a PDF-fájl képes a precíz geometria megtartására, illetve az eredeti fájlnál 100-szor kisebb méretűre tömöríthető. A háromdimenziós CAD-adatokat könnyen lehet más projektinformációkkal, így például termékspecifikációkkal, táblázatokkal és anyagjegyzékekkel együtt a termék gyártási információit (PMI) tartalmazó PDF-dokumentumokban egyesíteni. A PMI adatokat 3D-modelleken közvetlenül a geometriai méretezés és tűrésezés, megjegyzések és más specifikációk megadására szokták felhasználni.

Ha egy 3D-modell egyéb dokumentumokkal együtt már PDF-ben van, akkor az Acrobat 3D Version 8 szoftver felhasználói engedélyezhetik a kollégákkal, beszállítókkal, partnerekkel és ügyfelekkel kibővült csapatoknak, hogy az ingyenes, mindenhol fellelhető Adobe Reader szoftver felhasználásával egy hatékony dokumentum-ellenőrző folyamatban vegyenek részt. Az Adobe Reader felhasználók megtekinthetik a termékek részletes felépítését, és - ha az Acrobat 3D Version 8 szoftverben engedélyezve van - közvetlenül a háromdimenziós objektumokon jegyzetelő, mérő- és keresztmetszeti eszközöket használhatnak. Mivel a termék életciklusa alatt a csapat műszaki és nem műszaki tagjai is 3D-alapú kommunikációban vehetnek részt, a szoftver segítségével a munkacsoportok csökkenthetik a félreértésekben rejlő kockázatokat, korábban felfedezhetik a tervezési hibákat és felgyorsíthatják a termékfejlesztést.

Az Acrobat 3D Version 8 több mint 40 formátum, így például az Autodesk Inventor, a Dassault Systems CATIA, a PTC Pro/ENGINEER, a SolidWorks és az UGS NX és I-deas konvertálását támogatja PDF 3D -be. Emellett az Acrobat 3D Version 8 felhasználóinak lehetőségük van arra, hogy az alacsonyabb szintű folyamatok, így például gépi megmunkálás, illetve szerszám- és sablontervezés számára a precíz CAD gyártási adatokat PDF-ből semleges fájlformátumokba exportálják, mint amilyen a STEP, az IGES vagy a Parasolid.

Az Acrobat 3D Version 8 angol, francia és német nyelvi változatban máris elérhető.

Kulcsszavak: pdf CAD Adobe

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ericsson: az autó lesz a legfejlettebb okoseszköz a jövőben

Noha egyre többet hallunk az autonóm autózásról, a ma a piacon elérhető megoldások jellemzően a 2-es szintű önvezetésre képesek az ötfokozatú skálán. A valódi önvezetéshez az 5G széleskörű elterjedése is szükséges, mivel így lehset elérni, hogy a szoftver ne csak az adott autó által begyűjtött adatokra támaszkodjon, hanem messzebb is „ellásson” – derül ki az Ericsson új tanulmányából, amely a hálózatba kötött autók (connected cars) 166–200 milliárd dolláros piacán megnyíló üzleti lehetőségeket veszi számba.

2021. szeptember 24. 14:30

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Ezt kell tudnod a RAM-okról, ha gamer gépet akarsz építeni

Ha gamerként a számítógép-építés mellett döntünk, elsőre ijesztőnek tűnhet a feladat. A rengeteg komponens és specifikáció miatt nem egyszerű nyomon követni, hogy pontosan mire is figyeljünk a beszerzőkörút során. A grafikus kártyákat és a processzorokat általában körültekintően választjuk ki, de ha azt szeretnénk, hogy a játékok gond nélkül betöltődjenek és fussanak, a megfelelő RAM-memória kiválasztása is hasonlóan fontos feladat. A Kingston Technology szakértői összefoglalják, hogy mivel érdemes tisztában lenni, ha RAM-vásárlásról van szó.

2021. szeptember 19. 16:43

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46