A Symantec megjelentette a Norton SystemWorks új változatait

forrás Prim Online, 2007. december 2. 18:06

A Symantec bemutatta a magáncélra vagy otthoni, illetve kis irodákban használt számítógépek PC-karbantartó megoldása, a Norton SystemWorks új változatait. A Norton SystemWorks Standard, a Norton SystemWorks Premier és a Norton SystemWorks Basic most már Vista-kompatibilis, és lehetőséget ad a fogyasztóknak arra, hogy az igényeiknek legjobban megfelelő megoldást választhassák.

Az egygombos ellenőrzés funkcióval a Norton SystemWorks mindhárom változata önműködően állapítja meg és javítja ki a merevlemezhibákat. A Norton Utilities megbízható eszközei, a sütiket és az átmeneti fájlokat eltávolító Norton Cleanup, valamint a System Optimizer, amellyel a számítógépezők egy képernyőn optimalizálhatják Windows-beállításaikat, szintén tartozéka a csomagnak. A Norton SystemWorks Standard és Premier emellett az újonnan felbukkanó rosszindulatú programkódok ellen védő Norton AntiVirus 2008-at is tartalmazza. A Norton SystemWorks Premiernek az egyszerű, de megbízható adatmentést és helyreállítást biztosító, valamint egy, a számítógépet magától elindulni képtelen állapotában is elindító, vészhelyzeti rendszerindító CD-t tartalmazó Norton Save & Restore 2.0 is része.

A Norton AntiVirus 2008

A Norton SystemWorks Standard és Premier változatának részét képező Norton AntiVirus 2008 a viselkedés vizsgálatán alapuló védelmével már a hagyományos, jellemzőket használó vírusleírók megjelenése előtt képes a felbukkanó kémszoftverek és vírusok észlelésére. A kimenő e-mailek védelme a rosszindulatú programok terjedésének megelőzésében, az érkező és elküldésre kerülő e-mailek átvizsgálása pedig a fertőzés terjedésének megakadályozásában segít. A Norton AntiVirus 2008 tartozéka a „nulladik napi”, megelőző jellegű böngészővédelem, amely a felhasználó tudta nélkül zajló letöltésektől és más, az Internet Explorer hibáit kihasználó, eddig ismeretlen, új veszélyektől óv. A közvetlen üzenetek védelme önműködően eltávolítja a fertőzést, mielőtt az kárt tenne, vagy a közvetlenüzenet-szolgáltatáson keresztül továbbterjedne. A Norton AntiVirus 2008 jelentős javulást mutat fel a rendszerindításhoz, az átvizsgáláshoz, a telepítéshez és a reagáláshoz szükséges idő terén, ezáltal csökken a rendszer indítására gyakorolt hatása és az erőforrás-felhasználás. A felhasználó zavartalan tevékenységének biztosítása érdekében a veszélyeket annak beavatkozása nélkül, önműködően kezeli.

A Norton Save & Restore 2.0

A Norton SystemWorks Premier része a Norton Save & Restore 2.0, amely egyetlen lépésben védi meg mindazt, ami a felhasználónak kedves vagy fontos: a digitális fényképeket, a családi videókat, a fontos pénzügyi adatokat, a számítógép fontos rendszerfájljait stb. Biztosítja az önműködő mentést és visszaállítást, rendszerhiba esetén a helyreállítást, a kiválasztott fájlok teljes rendszermentését, a növekményes mentést és a mentések titkosítását. Emellett a mentések továbbfejlesztett keresőfunkciója egyszerűsíti az adatok megtalálását és visszaállítását, az új, egy lépéses telepítő varázsló pedig egy kezdeti mentési időzítés beállításával és a rendszermentés oktatásával teszi egyszerűbbé a mentéseket.   

Kulcsszavak: security Symantec

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A BlueVoyant kutatása azonosítja a legújabb kibertámadási technikákat és védekezési módszereket

BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat közzétette "Emerging External Cyber Defense Trends" című kutatásának megállapításait. A legújabb jelentés rávilágít a szervezetekre veszélyt jelentő, a hagyományos informatika peremterületein kívülről érkező kockázatokra és azok elhárításának módszereire. A dinamikus adathalászat, a smishing azaz SMS adathalászat, a DNS-infrastruktúrával való visszaélés, az új sebezhetőségek gyorsabb kihasználása és az egyre növekvő számú pénzügyi csalások jelentik a legújabb trendeket.

2023. március 21. 15:40

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

Bemutatkozott a Microsoft 365 Copilot

A Microsoft a mesterséges intelligencia felhasználását új szintre emelte azzal, hogy március 16-án bejelentette a Microsoft 365 Copilotot, ami az Office-alkalmazásokba építve töredékére csökkenti le a napi, klasszikus értelemben vett irodai munkát. 

2023. március 19. 13:54

Ki nyeri meg a Google és Microsoft párviadalát?

Az elmúlt hónapokban a világ két legnagyobb technológiai vállalata közötti kiélezett versenytől hangos a világsajtó. A legtöbb elemzés arról számol be, hogy a Microsoft a ChatGPT (OpenAI) fejlesztésével és piaci bevezetésével jelentősen elhúzhat a Google előtt, eldöntve ezzel a már több évtizede tartó „állóháborút”. 

2023. március 17. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48