Integrált WiFi/WiMax/DVB-H csip az Intel-től

Milkovits Gábor, 2007. december 13. 22:07

Az Intel egy olyan mobilkommunikációs csipet mutatott be, amely egy lapkán integrálja a WiFi, a WiMax és a DVB-H mobiltelevíziós megoldásokat.

A csip segítségével az adott mobilkészülék otthon a helyi WLAN hálózatra csatlakozhatna, míg útközben valahová használhatná a WiMax-ot, a forró pontok közelében pedig a hagyományos WiFi-t. Emellett ugyanaz a csip tudná kezelni a DVB-H földi sugárzású mobiltévé adásokat is, ami anyagi- és helytakarékossági szempontokból lehet praktikus. A 24 mm2 lenyomatú lapka kilenc többféle elrendezésben működő alkotóelemet tartalmaz a háromféle protokoll kezelésére, és 52 megabit/s-os vételi módban 79, adattovábbításkor pedig 72 milliwattot fogyaszt.

Jeff Hoffman, az Intel rendszerépítő mérnöke a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy az emberek többsége szeretne minden környezetben zavartalanul kommunikálni, illetve hozzáférni adataihoz és alkalmazásaihoz, azonban túl sokféle eltérő rádiójelet használó hálózat van, amelyek között többnyire problémás az együttműködés. A cég új integrált csipje ezen a problémán kíván segíteni; a sorozatgyártásról és a forgalmazási tervekről egyelőre nem lehet tudni részleteket.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30