Új szövetség a naplózó rendszerek piacán

Mészáros Péter, 2008. február 12. 18:24

Az angliai Sawmill Analytics és a magyar BalaBit IT Security megállapodást kötött a két cég közötti technológiai és kereskedelmi együttműködésről.

A szövetség célja, hogy a két technológiai vállalat együtt egy teljesen integrált naplómenedzsment megoldást kínáljon, a kliens oldali alkalmazástól, a megbízható infrastruktúrán és archiváláson át egészen a monitorozó és elemző intelligenciáig. A megállapodás értemében a Sawmill a BalaBit globális viszonteladójaként teljes technikai és kereskedelmi támogatást nyújt a magyar fejlesztésű syslog-ng termékcsaládhoz. Tárgyalások folynak a két termék szorosabb integrációjáról is.

„A Sawmill globális értékesítési hálózata és a syslog-ng vezető pozíciója a loggyűjtő piacon jelentős szinergiát hordoznak magukban. Az együttműködés a BalaBit számára nagy lökést adhat épülő nemzetközi csatornája kiterjesztéséhez, a Sawmill számára pedig lehetőséget ad arra, hogy megszólítsa a syslog-ng több százezer vállalatot számláló ügyfélkörét.” - mondta el Györkő Zoltán a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója.

A naplózás jelenleg az informatikai biztonság legerősebb trendje, amely kezdete még az öt évvel ezelőtti amerikai könyvelési botrányokra vezethető vissza. Azóta számos olyan szabvány és törvényi előírás született (pl.: Sarbanes-Oxley, HIPAA, PCI, ISO27002), amely előírja a hálózaton képződő naplóüzenetek megbízható infrastruktúrán való gyűjtését és elemzését, mint megmásíthatatlan kronologikus bizonyítékot. A naplózó infrastruktúrákkal szemben megnövekedett biztonsági és funkcionális elvárások miatt a log konszolidáció az egyik leggyakoribb motivációjává vált az IT beszerzéseknek.

A syslog-ng ma a UNIX/Linux világ legelterjedtebb, kvázi-szabvány megoldása, amelyet nagy teherbírása, rugalmas feldolgozó képessége, a titkosított csatornák kezelése és a Windows szerverek támogatása tesz alkalmassá a különböző audit előírások teljesítésére. A Sawmill a több mint 800 naplóformátum elemzésével teszi teljessé a megoldást.

„A syslog-ng egy világszerte elismert technológiát kínál a távoli naplóüzenetek megbízható központi kezelésére. Segítségével a Sawmill a jövőben jobban fókuszálhat fő tevékenységére, a feldolgozó intelligenciára és a jelentésekkel kapcsolatos ügyféligények kielégítésére; az adatok biztonságos gyűjtését pedig nyugodt szívvel bízhatja a legelismertebb megoldásra, a syslog-ng-re.” – jelentette ki Les Ferrington a Sawmill Analytics ügyvezető igazgatója.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A UPS önvezető járműveket fejlesztő cégben szerzett részesedést

UPS bejelentette , hogy a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az autonóm teherautókat fejlesztő TuSimple vállalkozásban. A két vállalat Arizónában meg is kezdte az első önvezető nyergesvontatójuk tesztjét, azt vizsgálva, hogy e járművek javíthatják-e a szolgáltatásminőséget és hatékonyságot a UPS hálózatában. Az ügylet egy korábban indított kereskedelmi együttműködés folyománya, melyben a UPS szállítási szolgáltatásokat vásárolt a TuSimple-től.

2019. augusztus 23. 09:24

Olasz sztárépítész páros készített installációt az LG standjára a 2019-es IFA-n

A 2019-es, berlini IFA szakkiállításon mutatkozik be az LG és a nemzetközi építészeti vállalat, a Studio Fuksas egyedülálló, közös installációja. 

2019. augusztus 22. 11:37

Egy tajvani lakásból indult, óriásvállalat lett

A Zyxel tegnap ünnepelte fennállásának 30. évét, melyre különleges eseményekkel készül a tajvani hálózati kommunikációs eszközöket gyártó vállalat. Az ünneplésben, amit a „Go 30, Beyond Possibility” név alatt rendeznek, minden Unizyx alkalmazott részt vesz, termék promóciók illetve közösségi média kampányok indulnak el a világ minden táján.

2019. augusztus 22. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás