A Qualcomm volt operatív igazgatója lett a Motorola új mobilfőnöke

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 4. 20:07

A Motorola Sanjay Jhat, a Qualcomm csipgyártó eddigi operatív igazgatóját nevezte ki régóta veszteséges és visszaeső forgalmat produkáló mobiltelefonos részlegének élére.

Jha egyúttal társ-vezérigazgató lesz a mostani Motorola-vezér, Greg Brown mellett. A vállalat Ed Zander korábbi vezérigazgató tavaly év végi távozása óta szeretne új vezetőt találni az igencsak gyengélkedő mobiltelefonos üzletág élére, ám az állás nem túl nagy vonzereje és az elhúzódó keresés miatt elemzők attól tartottak, hogy nem sikerül majd megfelelő személyt találni a posztra. Jha eddigi munkája a Qualcommnál úgy látszik, hogy jó referencia, mivel a hírre reagálva a Motorola papírjainak árfolyama 4 százalékpontot emelkedett a tőzsdén. A befektetők bizalmának megerősödésében szerepet játszhatott az is, hogy néhány napja a cég a vártnál jobb negyedéves eredményről számolt be és a teljes vállalat vonatkozásában még némi profittal is kecsegtetett a teljes 2008-as évre.

Jha feladata korántsem lesz egyszerű, a Motorola ugyanis jövőre le akarja választani, azaz teljesen független vállalattá szeretné tenni mobiltelefonos részlegét, amely egyébként a veszteségek mellett jelentős piavesztést is kénytelen volt elszenvedni. A váltást pedig nyilvánvalóan az ágazat új irányítójának kell majd levezényelnie, beleértve az esetleges stratégiai partner megkeresését és az ehhez kapcsolódó tárgyalásokat. A 45 éves Sanjay Jha 1994-től dolgozott a Qualcommnál, ahol az operatív igazgatói poszt mellett elnöki címmel a vállalt csip-és szoftverrészlegét is irányította. Helyét, legalábbis operatív igazgatóként, Len Lauer veszi át.

Kulcsszavak: Motorola CIO Qualcomm

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fejújított műszaki eszközök is drágulnak

Nem érdemes halogatni, ha műszaki cikket szeretnénk vásárolni. Szakemberek szerint semmi nem utal arra, hogy a műszaki cikkek árai csökkennének, így ha valaki laptop vagy asztali számítógép vásárlásán gondolkozik érdemes még az év végi áremelkedés előtt beruházni. Várhatóan hamarosan a szállítási díjak is emelkedni fognak, a webáruházak esetében pedig nem kizárt, hogy búcsút mondhatunk az ingyenes kiszállításnak is.

2022. október 7. 13:55

BlueVoyant: A médiaipar számos kiberbiztonsági kihívással néz szembe

A kiberbiztonsági vállalat jelentése szerint a médiatartalom előállítását és terjesztését támogató, kulcsfontosságú szolgáltatók közel harmadát fenyegetik biztonsági kockázatok a nyilvánosan hozzáférhető felületeik sebezhetősége miatt.

2022. október 5. 12:38

A Xiaomi AIoT-termékekkel értelmezi újra a modern otthon fogalmát

A Xiaomi megkezdi új AIoT-termékeinek nemzetközi értékesítését. Ezeket arra tervezték, hogy kényelmesebbé, élménytelibbé és sportosabbá tegyék a hétköznapjainkat: ilyen szerepet szán a cég az új Xiaomi Robot Vacuum X10+ robotporszívónak, a nedves-száraz Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum porszívó családnak, a Xiaomi TV Q2 televízióknak, a Xiaomi Smart Band 7 Pro okoskarkötőnek és a Redmi Pad táblagépnek.

2022. október 4. 20:13

Gyorsítósávon az önvezetés felé

A Széchenyi István Egyetem újabb mérföldkőhöz érkezett az 5G alkalmazási lehetőségei és az önvezető járművek kutatása terén. A győri mérnökök sofőr nélkül irányítottak egy személyautót a zalaegerszegi ZalaZONE tesztpályán a Magyar Telekom által biztosított 5G Campus mobilhálózat segítségével.

2022. október 4. 13:59

A virtuális valóság és a digitális ikrek is helyet kap a lakóautók tervezésében

A felhalmozott szaktudás mellett a legújabb tervezőmegoldásokat is felhasználja új modelljeinek fejlesztése során a Hymer lakóautógyártó. A prototípusgyártásban a digitális ikerpár kap szerepet, a fejlesztési folyamat egy része pedig a virtuális térbe helyeződik át a Siemens segítségével.

2022. október 4. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00