A Qualcomm volt operatív igazgatója lett a Motorola új mobilfőnöke

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 4. 20:07

A Motorola Sanjay Jhat, a Qualcomm csipgyártó eddigi operatív igazgatóját nevezte ki régóta veszteséges és visszaeső forgalmat produkáló mobiltelefonos részlegének élére.

Jha egyúttal társ-vezérigazgató lesz a mostani Motorola-vezér, Greg Brown mellett. A vállalat Ed Zander korábbi vezérigazgató tavaly év végi távozása óta szeretne új vezetőt találni az igencsak gyengélkedő mobiltelefonos üzletág élére, ám az állás nem túl nagy vonzereje és az elhúzódó keresés miatt elemzők attól tartottak, hogy nem sikerül majd megfelelő személyt találni a posztra. Jha eddigi munkája a Qualcommnál úgy látszik, hogy jó referencia, mivel a hírre reagálva a Motorola papírjainak árfolyama 4 százalékpontot emelkedett a tőzsdén. A befektetők bizalmának megerősödésében szerepet játszhatott az is, hogy néhány napja a cég a vártnál jobb negyedéves eredményről számolt be és a teljes vállalat vonatkozásában még némi profittal is kecsegtetett a teljes 2008-as évre.

Jha feladata korántsem lesz egyszerű, a Motorola ugyanis jövőre le akarja választani, azaz teljesen független vállalattá szeretné tenni mobiltelefonos részlegét, amely egyébként a veszteségek mellett jelentős piavesztést is kénytelen volt elszenvedni. A váltást pedig nyilvánvalóan az ágazat új irányítójának kell majd levezényelnie, beleértve az esetleges stratégiai partner megkeresését és az ehhez kapcsolódó tárgyalásokat. A 45 éves Sanjay Jha 1994-től dolgozott a Qualcommnál, ahol az operatív igazgatói poszt mellett elnöki címmel a vállalt csip-és szoftverrészlegét is irányította. Helyét, legalábbis operatív igazgatóként, Len Lauer veszi át.

Kulcsszavak: Motorola CIO Qualcomm

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC gamer ajándékkalauza

Közeleg az ünnepi időszak, így ez a tökéletes alkalom arra, hogy új monitort vagy gaming kiegészítőt szerezzünk be a harci állomásokhoz. Az AGON by AOC összeállított néhány olyan javaslatot a gamerek számára, amelyek feldobhatják szórakoztató berendezésüket – bármilyen újévi fogadalmakat terveznek a játékosok, akik új képernyőben gondolkodnak, az újévi fogadalom azok számára nagy felbontású és éles lesz.

2022. december 6. 12:39

A számlák alapján követhetetlen a cégek energiafogyasztása

A vállalkozások életében a működés közben felmerülő energiaköltségek rendezése mind ez idáig egy rutinszerűen teljesítendő kötelesség volt, azonban a mai, megnövekedett energiaárak mellett ez a hozzáállás már meglehetősen luxusnak számít. Nem lehet nem foglalkozni annak vizsgálatával, hogy a számlánk végösszege pontosan milyen tételekből adódik össze, ahogy azzal sem, hogy milyen lépéseket tehetünk meg a gazdaságosabb üzemeltetés érdekében. Ezek megállapításához már egy magyar fejlesztésű, automatizált energetikai tanácsadó szoftver is rendelkezésünkre áll.

2022. december 6. 09:56

Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

2022. december 4. 13:56

A Dyson 2,75 milliárd fontos beruházási tervének következő szakasza

A Dyson mérnökei intelligens, önfejlesztő, összekapcsolódásra képes termékek új generációjának megalkotásán dolgoznak, ennek érdekében jelentősen bővül a vállalat szoftver-csapata – közölte Jake Dyson főmérnök a Dyson új YouTube-videójában. Elmondása szerint a technológiai vállalat – amely az új technológiákba történő 2,75 milliárd fontos beruházási tervének közepén tart – a szoftvereket és a konnektivitást, „összekapcsolhatóságot” helyezi jövőbeli termékcsaládjának fókuszába.

2022. december 3. 16:05

A BlueVoyant új tanulmánya azonosítja a vállalatok kritikus területeit

A külső és belső kibervédelem területén iparágvezető BlueVoyant új jelentése a magántőke-portfólió társaságokat érintő kiberkockázatokat elemzi. A riport szerint a portfólió társaságok számára az informatikai működés kihívásaiból adódó IT-higiéniai problémák jelentik az egyik legfőbb támadási felületet. A sikeres kibertámadások komoly pénzügyi károkat és bizalomvesztést eredményezhetnek.

2022. december 3. 13:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55