Avaya: egységes "olimpiai" kommunikációs megoldás

forrás Prim Online, 2008. augusztus 12. 19:23

Az NBC Universal az Avayát kérte fel, hogy a pekingi olimpia ideje alatt, augusztus 8-a és 24-e között a közvetítéshez szükséges egységes kommunikációs megoldást szállítsa a tv-társaság számára.

Az IP telefonos rendszer használata érdekében az első lépés az Avaya Communication Manager alkalmazás kiépítése volt az NBC Olympics számára. A 2004-es athéni olimpiai játékok alatt egy server-gateway architektúra teremtette meg a kapcsolatot a nemzetközi közvetítő központ és az NBC helyszíni állomása között. Ez a lépés azonnali előnyökkel járt a társaság számára, mint például a jobb és korábban nem elérhető telefonos funkciók a hálózathoz csatlakoztatott felhasználók számára, valamint könnyebb és gyorsabb rendszertelepítés. Azzal, hogy az NBC saját kommunikációs hálózata futott a helyszínen, illetve Athén és az amerikai központ között IP trönköt használt a társaság, sikerült nagyban csökkenteni a költségeket. Ezzel párhuzamosan az NBC Olympics integrálta a már meglévő analóg és digitális telefonokat, ezáltal további beruházásvédelmet tudott megvalósítani.

Az Avaya Communication Manager segítségével a társaság nagyobb fokú mobilitásra képes, mivel az alkalmazottak mobiltelefonja úgy működik, mintha a munkahelyi telefonjuk lenne, könnyedén igénybe vehetők alközponti funkciók. Az új készülékekkel ezen túlmenően még egyszerűbbé válik a hívások esetén az áttérés az asztali és a mobiltelefon között. Amennyiben a dolgozónak véletlenül el kell hagynia az irodáját, egy gomb megnyomásával könnyen és egyszerűen áthelyezheti a folyamatban léávő hívást az asztali telefonról a mobiltelefonra és vissza. Az megoldással a dolgozók munkatársuk elérhetőségét is könnyen ellenőrizhetik.

Kulcsszavak: olimpia Kína NBC Avaya

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Egyre többen ismerik fel Elon Musk “Starlink” technológiájának előnyeit

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

2023. február 17. 15:27

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

A Széchenyi István Egyetem hallgatói ismerkedhettek meg elsőként Elon Musk műholdas rendszerével

Az Elon Musk nevéhez kötődő amerikai SpaceX űrkutatási vállalat több ezer alacsony pályás műhold segítségével létrehozott globális internetszolgáltatása a Starlink, amelynek terminálját és annak tesztelését – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) való együttműködés keretében – a hazai felsőoktatásban elsőként a győri Széchenyi István Egyetemen mutatták be. Ez a program is bizonyította, hogy az intézmény hallgatói a legmodernebb technológiák segítségével naprakész tudást szerezhetnek akár az űrtávközlés területén is.

2023. február 13. 09:58

Internetszolgáltatás: már nem a sebesség, a minőség számít

Új fejlődési szakaszba lépett az internet-hozzáférési szolgáltatások piaca: már nem a sebesség a meghatározó tényező egy ajánlatnál, hanem a megbízhatóság. A Deloitte 2022-es szélessávú internethasználat fogyasztói felmérése arra kereste a választ, hogy mi alapján döntenek a fogyasztók.

2022. december 15. 17:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39