WorldSkills 2009: Szeptember 5-ig lehet nevezni a szakmai versenysorozatra

forrás Prim Online, 2008. augusztus 28. 14:45

A HTTP Alapítvány, együttműködésben a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézettel és a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal idén is megrendezi a WorldSkills nemzetközi szakmai verseny magyarországi válogatóversenyét 16-21 éves diákok és fiatal hálózati informatikus szakemberek számára. A "szakmák olimpiájának" is nevezett WorldSkills verseny hazai győztese képviselheti Magyarországot Calgariban az immár 39. alkalommal megrendezett nemzetközi döntőben, az "IT PC / Network Support" kategóriában. A verseny fő támogatói az idei évben a Cisco Magyarország Kft, az IT Services Hungary Kft. és a Microsoft Magyaroszág Kft.

A WorldSkills (www.worldskills.org) és az EuroSkills (www.euroskills2008.eu) versenyek mára a legrangosabb nemzetközi szakmai megmérettetésekké váltak. A tavaly Japánban rendezett WorldSkills versenyen a magyar színeket képviselő Kiss Gergely az előkelő 7. helyezést érte el az IT PC / Network Support kategóriában.

A WorldSkills 2009 verseny


A WorldSkills 2009 szakmai világversenyen több mint 50 ország legjobb fiatal szakemberei negyvennél is több szakmában mérik össze tudásukat és felkészültségüket.
A hálózati informatikát lefedő „IT PC / Network Support” kategória hazai válogatóversenye két, igazi kihívást jelentő fordulóban zajlik. Az első forduló online zajlik, azaz az interneten keresztül versenyeznek a fiatalok, tesztet töltenek ki, és különféle szimulációk felhasználásával komoly szakmai kreativitást igénylő feladatokat oldanak meg. A legjobbak jutnak az október közepén megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol három napon keresztül gyakorlatközpontú, komplex projekteken kell dolgozniuk.
A magyarországi döntő háromnapos eseménye a világversenyeken megszokott környezetben zajlik egy vidéki felsőoktatási intézmény kampuszán. Az esemény nyitott, az odalátogatóknak módjuk lesz közelről szemlélni a versenyzők munkáját, és a párhuzamosan futó programokba bekapcsolódni.
A legjobbakra a verseny szponzorai által felajánlott értékes tárgyjutalmak: pda-k, navigációs eszközök, hálózati berendezések és szoftverek várnak. A győztes nem csak az első helyezettnek járó laptopot nyeri, hanem a kanadai döntőt megelőzően részt vehet egy egyéves intenzív szakmai felkészítésen is.
A HTTP Alapítvány szeptember 5-ig várja a jelentkezőket a verseny honlapján: http://ws2009.netskills.hu

Kulcsszavak: oktatás verseny

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Integrált szoftvermegoldások a TANAP-hoz

Az ABB nagy volumenű megrendelést nyert a Transzanatóliai Földgázvezeték kiépítésében, s ennek révén integrált szoftvermegoldásokat szállít azokhoz a távközlési és folyamatirányítási rendszerekhez, amelyek felügyelik, biztosítják és vezérlik az 1 850 km hosszú gázvezeték működését.

2016. január 6. 16:02

Fotó- és videopályázat érettségiző diákoknak

Az osztály bolondballagásának pillanatairól készített fotókkal és videókkal pályázhatnak érettségiző diákok június 7-én éjfélig az egyik közösségi oldalon.

2012. május 10. 07:14

2011 honlapjai: kiosztották a jubileumi elismeréseket

Ünnepélyes díjátadó gálaest keretében a Hotel Héliában kihirdették az idén tíz éves jubileumát ünneplõ "Az Év Honlapja" pályázat nyerteseit. (Képünkön a Márkasite kategória győztese). A pályázatra idén összesen 314 nevezés érkezett, melyekrõl Varga István, a díj alapítója így nyilatkozott: „Idén a legszorosabb verseny a Szolgáltatás (32), az E-kereskedelem (29), illetve a Márkasite (17) kategóriákban volt. Új kategóriáink közül várakozásunknak megfelelõen a közösségi marketing megoldásokban alakult ki a legnagyobb küzdelem."

2011. december 2. 21:56

1 milliós fejlesztői verseny a Telenor Mobil Weekenden

Fejlesztőket, mobil rajongókat, szakmabelieket, játékrajongókat - no meg mindenkit, aki kíváncsi az okostelefonokra - várnak november utolsó hétvégéjén a Telenor Mobil Weekendre a VAM Design Centerbe a szervezők. Az eseménysorozatot pénteken (november 25-én) a Microsoft-Nokia egész napos ingyenes Mango konferenciája indítja el. A konferencia után 55 versenyző vág bele a 72 órás alkalmazásfejlesztői versenybe, amelynek győztesei összesen 1 millió összdíjazásra számíthatnak. A versenyre november 18-ig még jelentkezhetnek a fejlesztők!  

2011. november 16. 17:18

Szenzorok a testen – lezárult a 2009-ben indított All-Fitt projekt

Öttagú magyar konzorcium dolgozott két évig azon a KMOP-projekten, amelynek eredményeképpen elkészült a viselhető szenzorokon alapuló, az idősek és a rendszeresen sportolók életvitelét támogató multimédiás és mobilkommunikációs termék prototípusa. (Képünk illusztráció, nincs köze a félmilliárdos pályázat keretében elkészült termékekhez). A rendszer három alapelemet integrál: a felügyelt személy életfunkcióit monitorozó, testre rögzíthető eszközt, az adatbázist, valamint a regisztrált adatokat megjelenítő portált. 

2011. november 8. 13:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16
cloudappsportal.com