Német aggodalom a Google új böngészője miatt

MTI Sajtóadatbank, 2008. szeptember 10. 10:05

A Google új böngészőprogramjának használata nem biztonságos - figyelmeztették a felhasználókat a német illetékesek. Az internetcég azonban cáfolta az aggodalmakat.

A Google Chrome szoftver Microsoft Windows operációs rendszerrel használható próbaverziójának letöltését több mint száz országban szeptember elejétől tették lehetővé.

Matthias Gaertner, a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal szóvivője azonban óvatosságra intette a netezőket: "vigyázni kellene, mert ez a program egy béta-változat, és még nem vagyunk meggyőződve a biztonságosságáról" - idézte egy berlini napilap az illetékes hét végén adott nyilatkozatát.

Gaertner az AP hírügynökségnek kifejtette, hogy csupán a béta-verziót kritizálta, "másfelől valami nagyon érdekes új dologról van szó, és alig várjuk, hogy megismerhessük".

Az internetóriás németországi szóvivője kijelentette: a Google-nál bevett gyakorlat az új termékek beta formátumú bemutatása, mert a cég így rugalmasabban tudja kiküszöbölni a vírusokat, és egyszerűbben kaphat visszacsatolást a felhasználóktól.

Leszögezte, hogy a Chrome "biztonságos, stabil és nagyon gyors" produktum, és ez igaz a béta-verzióra is.

A szóvivő nehezményezte, hogy a német illetékesek nem keresték meg a Google-t, mielőtt a sajtóban hangot adtak az aggodalmuknak.

Az internetes böngészők közül egyelőre az Internet Explorer a legelterjedtebb, a második helyen a Firefox áll.

Kulcsszavak: Google böngésző

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SAS Viya Workbench fejlesztői környezet: Robusztus AI modellek fejlesztése egyszerűbben

A fejlesztőknek és modellezőknek szánt SAS Viya Workbench egy önkiszolgáló, igény szerinti számítási környezet adatelőkészítésre, feltáró adatelemzésre, valamint analitikai és gépi tanulási modellek fejlesztésére.

2024. október 8. 11:41

Merj segítséget kérni! Online visszaélések elleni kampány a gyermekek védelmében

Edukációs kampányt indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala által működtetett Internet Hotline jogsegélyszolgálat. A cél, hogy mind a szülők, mind a gyermekek mihamarabb ismerjék fel az online visszaéléseket, és merjenek segítséget kérni.

2024. október 4. 16:33

Adathalászok áldozatai is kérhetnek kártérítést a bankjuktól

Csak az idei második negyedévben több mint 8 milliárd forint értékben okoztak kárt a bűnelkövetők a bankkártyás, mobiltelefonos és internetes banki fizetések során Magyarországon. A károsultak jelentős része azonban a mai napig nincsen tisztában azzal, kitől követelheti az okozott kár megtérítését. Még a személyes hitelesítési adatok tévedésből való kiadása esetén is van rá esély, hogy a visszaélés áldozata a bankjától kapjon kártérítést – derül ki többek között a BDO Legal Jókay Ügyvédi iroda alábbi összegzéséből.

2024. október 4. 13:21

A Philips Monitors bemutatja az Evnia 5000-es gaming monitor sorozat két új tagját

A Philips két új, izgalmas kijelzőt mutat be az Evnia 5000 gaming monitor sorozat keretében: a 27 hüvelykes (68,5 cm) Philips Evnia 27M2C5501 és a 31,5 hüvelykes (80 cm) 32M2C5501 modelleket.

2024. október 2. 14:37

A kis-, közép- és nagyvállalatoknak is jó hírt hoz a Yettel

Számos vállalkozásnak az év vége jelenti a legintenzívebb időszakot, az éves forgalom jelentős része az őszi-téli hónapokban jelentkezik. A Yettel kis- és középvállalkozások számára dolgozott ki egy kedvező lehetőséget, ami a legtermelékenyebb időszakban a költségek csökkentésében segíti a cégeket. Egyúttal a nagyvállalati közönség számára is hasznos IT-biztonsági megoldással rukkolt elő a társaság.

2024. október 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10