Új fejlett lopásvédelmi technológia a Fujitsu noteszeken

forrás Prim Online, 2009. szeptember 24. 20:17

Az új megoldással a jogos tulajdonos távolról lezárhatja ellopott vagy elveszett eszközét, vagy idővezérelt indítóimpulzust állíthat be a rendszer lezárására. A zárfunkcióval deaktivált noteszgépet nem lehet újraindítani, és az eszköz teljesen használhatatlanná válik a jogosulatlan felhasználó számára.

A noteszgép hardverébe integrált, titkosított architektúrára épülő új technológia teljes mértékben manipuláció-biztos. Az ATP technológiával éppoly egyszerű az ellopott vagy elveszett noteszgépek védelme, mint a bankkártyák telefonon keresztüli letiltása. Az Intel vPro technológiára épülő LIFEBOOK T5010, LIFEBOOK E8420, valamint a nemrégiben bejelentett LIFEBOOK T4310 és T4410 modelleknél támogatott távlezárási jellemző az ATP integrált része. Ez a megoldás már akkor rendelkezésre áll, amikor a felhasználó megvásárolja noteszgépét a Fujitsutól vagy partnerétől.

Az Absolute Software „Computrace Data Protection” és „Computrace One” megoldásainak segítségével a felhasználó távolról törölheti az ellopott noteszgép adatait. A technológia az elveszett eszközök felkutatását és visszaszerzését is segíti. A Fujitsu jelenleg kapható valamennyi LIFEBOOK-ja támogatja ezeket a funkciókat.
 

Kulcsszavak: Fujitsu notebook security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32