A Mozilla elérhetővé tette a Firefox 3.6 böngészőt

forrás Prim Online, 2010. január 21. 19:01

A Mozilla több millió felhasználójának elérhetővé tette a Firefox 3.6 böngészőt. A most megjelent verzió támogatja a legújabb technológiákat és szabványokat, valamint hozzáférést biztosít több mint 6000 ingyenes kiegészítőhöz, amelyek segítségével a felhasználók ízlésük szerint testre szabhatják böngészőjüket.

A Firefox 3.6 több mint 20 százalékkal gyorsabb, mint a Firefox 3.5, és számtalan fejlesztést tartalmaz, amely megnöveli a teljesítményt a mindennapi internetes alkalmazások, például a levelezés, képek feltöltése vagy a közösségi hálózatok használata esetén. Tartalmazza a
böngésző megjelenését egyszerűen módosítani képes, Persona elnevezésű fejlesztést, a bővítményfrissítőt, javított JavaScript-feldolgozási teljesítményt nyújt, az intelligens címsor javaslati eredményei tovább finomodtak, hogy mindezen funkciókkal jobb és még személyesebb internetezési élményt nyújtson.

A Firefox 3.6 újdonságai

Az alábbi funkciók találhatók a Firefox 3.6 böngészőben:

  • Persona: Újraindítás nélkül, egyetlen kattintással módosítható a Firefox megjelenése a Persona névre keresztelt technológiával.
  • Bővítményfrissítő: A biztonsági sérülékenységek elleni védelem érdekében a Firefox jelezni fogja, ha egy bővítmény már elavult, és újabb verzió érhető el hozzá.
  • Javított stabilitás: A Firefox 3.6 verzióban jelentősen csökkentek a külső gyártó okozta összeomlások – anélkül, hogy ez bármilyen módon negatívan érintené a bővíthetőséget.
  • Űrlapkitöltő: A webes űrlapok kitöltésénél a Firefox javaslatokat tesz az egyes mezők értékeire a korábban kitöltött űrlapok alapján.
  • Teljesítmény: Tovább gyorsult a JavaScript teljesítménye, a böngésző általános válaszideje, valamint csökkent az indítás ideje.
  • Open Video és Audio: A Firefox böngésző biztosítja a legjobb támogatást a HTML5 audio és video elemeihez, ezen kívül a videó már teljes képernyős módban is megtekinthető, valamint támogatja kereteket (poster frame).


Újdonságok a fejlesztők számára

  • Támogatja a legújabb HTML5 specifikációt, beleértve a helyi fájlok kezelésére használható File API-t.
  • Betűkészletek támogatása: az OpenType és TrueType betűkészletek mellett a Firefox 3.6 a Web Open Font Format (WOFF) szabványt is támogatja.
  • CSS színátmenetek: Támogatja a lineáris és sugaras CSS átmeneteket, amely finom átmenetet tesz lehetővé a színek között.
  • Eszközök helyzetfelismerése: A Firefox 3.6 a megfelelő helyzetben jeleníti meg a weboldalakat a laptopokon és egyéb hordozható eszközökön.



A Firefox 3.6 ingyenesen tölthető le a Letöltés.com-ról. A Firefox 3.6 honosítását Tímár András készítette.

Kulcsszavak: Firefox

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50