Májusi IDC-roadshow "Az intelligens infrastruktúráért"

Kovács Attila, 2010. május 9. 09:22

"IDC Storage, Virtualization and Datacenter Roadshow 2010 - Az intelligens infrastruktúráért" mottóval rendez május 18-án, Budapesten, a Hotel Novotel Centrumban térítésmentes egész napos konferenciát az IDC.

Az előadások a következő témákat érintik. 

1. A cloud storage hatása az IT infrastruktúrákra: ebben a prezentációban bemutatják, hogy a cloud storage immáron méltó storage infrastrukturális megoldássá válik és hatékony eszköznek bizonyul a vállalatok számára, hogy ellensúlyozni tudják a gazdasági válság negatív hatásait.
2. Konfekció adatközpontok – úri szabóval méretre igazítva: Az EMC – Cisco – VMware együttműködés eredményeként eddig ismeretlen megoldás jött létre, az előre integrált, előre tesztelt és validált adatközpont. A három gyártó legjobb technológiáit ötvöző platformok – a Vblock infrastruktúra csomagok - megváltoztatják a virtualizációról, a hálózatról, a tárolórendszerekről és a menedzsmentrendszerekről bennünk kialakult képet.
3. Virtualizációs trendek 2010-ben: A VMware, mint vezető virtualizációs platform gyártó, továbbra is jelentős fejlesztéseket vezet be a piacra. Mind a biztonság, mind pedig a felhő szolgáltatások terén, nem is beszélve a desktop vitrualizációról, jelentős többletszolgáltatásokat nyújt a piaci vállalatoknak.
4. Az adatközpont fizikai infrastruktúrájának működése új megközelítésben: Az előadás során egy olyan adatközponti infrastruktúrák számára fejlesztett menedzsment megoldást mutatnak be, amely magas szintű, kétirányú kommunikációs lehetőséget kínál akár épületfelügyeleti (BMS), akár hálózati vagy vállalati menedzsment rendszerek (NMS, EMS) felé, energiamenedzsment funkciókat biztosít, és lehetővé teszi az adatközpontban bekövetkező változások (változó IT eszközök) valós, mért adatokra támaszkodó modellen történő tervezését, nyomon követését és adminisztrálását.
5. Szerver virtualizáció, központi adattároló- és adatközpont-megvalósítás a Magyar Nemzeti Bankban.

További információ: www.idchungary.hu
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a Startup Plastic Surgery program

Idén először szervezi meg a Klímainnovációs Közösség a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, amelyre olyan magyar startupok jelentkezését várja, melyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. A program során kiválasztott legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures inkubációs tőkeprogramjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek. A programra június 20-ig lehet jelentkezni.

2020. június 5. 14:42

A robotikai gripperek segítik az automatizálást az élelmiszeriparban

A világ népessége egyre csak nő, azonban a demográfia csak egyike azoknak a mozgatórugóknak, amik az élelmiszeripari automatizálást szorgalmazzák. A munkahelyi biztonság, szigorú élelmiszer-biztonsági előírások, a feldolgozott élelmiszerek népszerűségének emelkedése, valamint a teljesítmény növelésére és a csökkenő gyártási költségekre való igény mind szerepet játszik az automatizáció egyre gyorsabb ütemű térhódításában.

2020. június 5. 11:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás