Az MSN Messenger vége, a támadások kezdete

forrás: Prím Online, 2013. március 21. 12:18

Microsoft nemrég jelentette be a népszerű IM kliens MSN Messenger leállását, amelyet a Skype vált fel. Azonban az MSN megszűnésével még a telepítő szoftverekbe rejtett rosszindulatú programok nem tűnnek el a kibertérben. A kiberbűnözők még mindig élnek a telepítőszoftveres trükkel: félrevezető domainneveket regisztrálnak, keresőmotorokon vásárolt szponzorált linkekkel, megtévesztve a felhasználokat az MSN telepítőnek álcázott vírusok telepítésekor.

Az MSN Messenger még mindig nagyon népszerű több országban; Microsoft információi szerint a szolgáltatásnak több, mint 100 millió felhasználója van világszerte, ebből körülbelül 30,5 millió Brazíliából. Ahogy az összes felhasználóra kiterjesztett átcsoportosítást tervezik, egyre nehezebb megtalálni a telepítő programot, így a brazil kiberbűnözőknek egyre könnyebben ejtik át  a felhasználókat, miközben ők a legális szoftvert keresik.

A Google-on való egyszerű MSN Messenger utáni keresésre az első találatként egy szponzorált link ugrik elő, amely egy rosszindulatú domain oldalra vezet, amelyen keresztül egy hamis telepítőprogrammal egy trójai vírust töltenek le a gyanútlan felhasználók.A domain az alábbi hamis adatokkal regisztrált:A következő tartalom látható, ha meglátogatjuk az oldalt: Itt látható a hamis MSN telepítő program:Egyéb rosszindulatú domainokat is létrehoztak ugyancsak erre a célra, amelyek közül néhányat már sikeresen deaktiváltak:

•    baixarmsndownload.com.br
•    downloadmsnbaixar.com.br
•    msnmessengerlive.com.br

Hasznos információ: 2013 április 8-án végleg megszűnik a Microsoft MSN Messenger, ezért ezt követően kerüljük a program letöltését, mert az már nagy valószínűséggel egy rosszindulatú vírust fog tartalmazni.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48