Kaspersky védelmi megoldás LinkedIn felhasználók számára

forrás: Prím Online, 2013. június 6. 22:28

Elérhetővé vált a Kaspersky Lab ingyenes, közösségi biztonságvédelmi rendszere, amelyet a LinkedIn felhasználók a közösségi oldal biztonsági központjában (Safety Center) érhetnek el. Az új szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók könnyedén és ingyenesen biztonságban tudhatják felhasználó fiókjukat, valamint profilukat. 

A Kaspersky Lab szakemberei kifejlesztettek egy új biztonságvédelmi technológiát, amelynek segítségével megvédhetik beállításaikat és személyazonosságukat. Nem véletlen, hiszen a LinkedInnek több mint 225 millió tagja van. A kezdeményezésen belül egy ingyenes, 90 napos próbaverziót is kínál a LinkedIn felhasználók számára a Kaspersky Internet Security 2013, valamint a Kaspersky Security for Mac technológiájából.

 

 

A biztonságvédelmi rendszer kiépítésének oka, hogy a közösségi oldalakon drámain megemelkedett a bűncselekmények száma, valamint, hogy a kiberbűnözők és az internetes csalók napról napra újabb és újabb technikákat vetnek be, hogy megfertőzzék a felhasználók profiljait.

 

A Kaspersky Lab múlt évi felméréséből kiderül, hogy a számítógépek 80 százalékát fertőzték már meg legalább egyszer kiberbűnözők, webes böngészés közben. Továbbá 2012-ben az adathalászok - 24 százalék- aránnyal - főbb célpontjai a közösségi oldalak voltak. Ezeknek a magas adatoknak köszönhető, hogy a Kaspersky Lab szakemberei kiemelt figyelmet fordítanak a közösségi oldalakon történő kiberbűnözés visszaszorításáért, amelynek első felülete a LinkedIn, amely a legnagyobb üzleti közösségi oldal.

 

A közösségi oldalak növekvő fenyegetettségével párhuzamosan a Kaspersky Lab szakmai csapata, egyre komolyabb biztonsági megoldásokat és technológiákat fejleszt a felhasználók számára, közösen együttműködve a közösségi oldalakkal. A LinkedIn-nel végzett közös munkának köszönhetően a Kaspersky Lab magas színvonalú képviselője lehet a felhasználók oktatása és segítése területén, hogy a lehető legbiztonságosabb internetes megoldásokat nyújtsa mindenki számára.” - mondta Steve Orenberg, a Kaspersky Lab Észak-Amerikáért felelős elnöke.

 

További információk: Kaspersky Lab’s Dangers While Social Networking Infographic

 

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rekordszámú androidos kártevő

A G DATA szakértői több mint 4,18 millió új kártékony kódot regisztráltak tavaly a Google operációs rendszerén, vagyis naponta 11 500 új androidos kártevő jelent meg. Legtöbb közöttük adware, mely a hirdetések megjelenítése mellett személyes adatokat lop el, de egyre gyakoribb a kémkedő stalkerware is.

2020. július 3. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás