Kaspersky Lab: veszélyben a vezető pénzügyi intézetek ötöde

forrás: Prím Online, 2013. július 22. 13:34

Minden ötödik 2012 és 2013 között reigsztrált adathalász támadás a banki és más pénzügyi szervezetet érintette. A Kaspersky Lab kutatása szerint az adathalász fenyegetések sosem látott mértékben fejlődtek a vizsgált időszakban, amelyet a szakemberek a felhő alapú Kaspersky Security Network segítségével azonosítottak. A felmérés szerint a fenyegetések világszerte több mint 20 százaléka irányult pénzügyi intézetek felé a vizsgált időszakban

A Kaspersky Security Network által kapott adatokat a pénzügyi intézmények is megerősítették, miszerint a megkérdezett bankok 37 százaléka legalább egyszer volt érintett az adathalász támadásokban az elmúlt 12 hónapban, derült ki a Kaspersky Lab és a B2B International közös felméréséből.

 

Nem meglepő, hogy a banki és e-kereskedelem szférája felkeltette a kiberbűnözők figyelmét, hiszen egy sikeres támadás segítségével a legtöbb személyes adatot egyetlen kattintással is megszerezhetik, amelyeket utána tovább értékesíthetnek. Azonban, ha sikerül megalkotni egy online banki vagy webáruház felületet, akkor az ott fizetett összegek közvetlenül a megadott bankszámlákra érkeznek.

 

Safe Money technológia

 

 

A Kaspersky Lab termékei, a Kaspersky Internet Security és a Kaspersky PURE az otthoni felhasználók számára kínálnak online védelmet a pénzügyi tranzakciók során a Safe Money technológia segítségével. A Kaspersky Lab Safe Money biztonsági megoldása magába foglalja a fejlett anti-adathalász funkciókat, amelyek meggátolják a potenciális rosszindulatú parancsok végrehajtását a böngészőben. Emellett a technológia folyamatosan ellenőrzi a felhasználó által látogatott weboldalak jogosultságát, köszönhetően a naprakész weboldal-adatbázisnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás