Bemutatkozott az LG új UltraFine 5K monitora Apple termékekhez

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 5. 10:50

Az LG Electronics (LG) bemutatta új, 27 hüvelykes UltraFine 5K kijelzőjét (27MD5KL modell), amely a gyártó 24 hüvelykes UltraFine 4K monitorához (24MD4KL modell) hasonlóan olyan felsőkategóriás eszköz, amelyet kifejezetten a legújabb Apple termékekhez terveztek.

Az LG UltraFine kijelzői Mac vagy iPad Pro készülékekhez csatlakoztatva is kifogástalan képminőséget szolgáltatnak. A minél hatékonyabb működésre tervezett UltraFine 5K kijelző a legújabb összekapcsolási lehetőségeket kínálja. A Thunderbolt 3 és USB-C típusú csatlakozókkal a monitor ideális társa a legújabb Mac laptopoknak és asztali számítógépeknek, valamint az iPad Pro táblagépnek. Az LG monitorával a felhasználók olyan sokoldalú munkaállomást alakíthatnak ki, melyben a video- és audiotartalmak, valamint adatok két eszköz közötti átvitelét egyetlen kábel biztosítja. 94 wattos teljesítményével az UltraFine 5K kijelző bármilyen USB-C kompatibilis vezérlőeszközt — például Mac vagy iPad Pro készüléket — képes tölteni.

 

A kreatív tervezők, fotográfusok és videósok igényeire tervezett felsőkategóriás, széles kialakítású monitor precíz képi részleteket és színeket jelenít meg. A P3 színskálát lefedő, 500 nites fényerejű képernyőn mindig optimálisan jelennek meg a képek, így nincs szükség a kijelző külön kalibrálására. A 218 pixel/hüvelykes képpontsűrűségnek köszönhetően a kijelzőn összesen 14,7 millió pixelnek jutott hely, így a fotók, videók és ábrák megjelenítése elképesztően élethű, a szöveges tartalmak pedig tűpontosan láthatók, ezáltal a felhasználók több ablakban és egyszerre több eszközzel dolgozhatnak hatékonyan. A beépített kamera, mikrofon és a sztereó hangszórók a képi élmény mellé gazdag multimédiás környezetet biztosítanak.

 

Az LG UltraFine 5K monitor állítható magasságával és dönthetőségével gondoskodik a maximális felhasználói kényelemről. Mivel a kijelző kompatibilis a macOS Mojave 10.14.6 és az iOS 12.4 operációs rendszerekkel, a felhasználók közvetlenül MacBook Pro készülékük Touch Barjáról vagy billentyűzetéről módosíthatják a fény- és hangbeállításokat. A monitor környezetifény-érzékelője a fényviszonyokat figyelembe véve, automatikusan állítja be a képernyő fényerejét Mac géphez való csatlakozáskor.

 

 

A széria másik népszerű darabja, az LG UltraFine 4K monitor 23,7 hüvelykes kijelzője 10 százalékkal nagyobb a korábbi modellnél, a felhasználók pedig ezzel a készülékkel is hasonlóan valósághű színeket, a P3 színskála teljes lefedettségét és 500 nites fényerőt kapnak. A monitor minőségi kialakítása és formaterve, valamint könnyű összekapcsolhatósága maximális szabadságot ad a felhasználóknak kreativitásuk felfedezésére. Egy Mac gép mellé a Thunderbolt 3 csatlakozók révén akár két 4K kijelző is sorba kapcsolható.

 

„Az első LG UltraFine széria fogadtatása a kivételes teljesítmény és kényelem miatt kifejezetten pozitív volt a kreatív szakmában” — mondta Jang Ik-hwan, az LG IT üzletágának vezetője. „A könnyű használat, a gördülékeny integráció és a nagyszerű kijelzőminőség teszi az LG UltraFine monitorokat kiváló választássá az Apple felhasználók számára.”

 

Az LG UltraFine 5K kijelző már elérhető az apple.com-on és egyes Apple Store-okban.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sandberg új termékei hatékonyabbá teszik a kommunikációt és a hordozható eszközeid töltését

Az érthető kommunikáció fontos eleme a hatékony munkavégzésnek, legyen szó bármilyen hétköznapi helyzetről vagy irodai környezetről. Utóbbi esetén jelent nagy segítséget a Sandberg USB-C-s irodai headsete, amely tiszta kommunikációt garantál a munkavégzéshez.

2024. július 21. 15:07

A Philips Monitors szívet megdobogtató sebességet kínál az ívelt Evnia modellel

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips Monitors márka licencpartnere büszkén jelenti be, az Evnia gaming monitor család új tagját, az Evnia 27M2C5200W modellt. Ez a funkciókkal telerakott monitor mindent megad a játékosoknak, amire szükségük van ahhoz, hogy bármilyen gaming forgatókönyvből a legtöbbet hozzák ki. A nagyobb immerzióért tágas, ívelt képernyővel, Fast VA panellel, 280 Hz képfrissítési sebességgel és villámgyors, 0,3 ms MPRT válaszidővel ez a kijelző egy nagyteljesítményű új szövetséges a játéktérben.

2024. július 19. 19:52

Az Epson új nyomtatóival növelhető a termelékenység és a képminőség

Az Epson globális technológiai vállalat két új 64 hüvelykes festékszublimációs nyomtatóval egészíti ki az Európában is sikeres, legkeresettebb 64 hüvelykes festékszublimációs nyomtatóinak sorát. Az innovatív SureColor F9500 és SC-F9500H modellek a SureColor F9400 és SC-F9400H nyomtatókat váltják fel, és jelentős előrelépést kínálnak a termelékenység, a használhatóság és a képminőség terén.

2024. július 19. 11:40

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

A Philips Monitors bemutatja a legújabb Evnia gaming monitort

Új miniLED gaming monitor érkezett a Philips Evnia termékcsaládjába. A Philips Evnia 32M2N6800M számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek minden játékos élményét feldobja. 

 

2024. július 17. 13:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55