BellResearch kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: BellResearch

Biztonságukat túl-, az adathalászat veszélyeit alábecsülik a hazai kisvállalkozások

Az adathalászok nem válogatnak, így célkeresztjükbe egyre inkább olyan mikro-, kis- és közepes vállalkozások is kerülnek, amelyek nagy többsége továbbra sincs tisztában azzal, hogy mennyire sérülékenyek saját informatikai megoldásaik, és hogy egy-egy incidens mekkora kárt okozhat. A Telekom és a BellResearch legfrissebb kutatása szerint a vállalkozások túlnyomó többsége nem fordít kellő figyelmet az adathalászat elleni védelemre, a veszélyekkel pedig a legtöbb esetben még maguk a cégvezetők sincsenek tisztában. 

2022. április 21. 11:17

Félelmekből előnyök – megkerülhetetlen a felhő a gazdaság digitalizációjában

A magyar nagyvállalati vezetők 72 százaléka szerint a digitalizáció olyan forradalom az üzleti életben, ami túlmutat minden korábbi nagy változáson – derül ki a Microsoft Magyarország megbízásából készített nagyvállalati felhőkutatásból. 

2019. május 2. 08:58

A professzionális infokommunikációs megoldások használata felé kell fordulnia a hazai kis és közepes vállalkozásoknak

Az edukáció kulcskérdés - derül ki a Telekom friss kutatásából, amelyet a BellResearch végzett a cég megbízásából a hazai KKV-ék infokommunikációs helyzetének feltérképezése céljából. 

2016. szeptember 19. 10:45

Bell Research: a teljesítmény a döntő laptopvásárláskor

A magyaroknak a teljesítmény a legfontosabb szempont laptopvásárláskor, ezt a maximálisan adható 10 pontból 9,2 pontra értékelték a fogyasztók - derül ki a Bell Research által készített felmérésből.

2014. március 23. 09:47

A személyes bizalom irányítja a kisvállalatok üzleti döntéseit

Az Invitel és a BellResearch közös fókuszcsoportos kutatásában többek között azt vizsgálta, hogyan gondolkodnak a kisvállalatok döntéshozói az üzleti tele- és infokommunikációról, az ICT szerepéről. Mitől tartanak, mi a legfontosabb számukra és hogyan döntenek, ha tele- vagy infokommunikációs szolgáltatót, vagy szolgáltatást választanak.

2011. szeptember 27. 10:39

Alulértékelik a cégek a informatikai biztonság szerepét

A cégvezetők többsége úgy érzékeli, hogy a magyar kis- és középvállalatok továbbra is alulértékelik az informatikai biztonság szerepét - derül ki az első független magyar IT-biztonsági felmérésből, amit csütörtökön az Informatikai Biztonság Napján (ITBN) ismertettek Budapesten.

2008. szeptember 26. 08:34

Magyarországi kutatás a száznál több pc-vel rendelkező szervezetek adattárolásáról és adatmentéséről

A Symantec tegnap online sajtókonferencián (webcast) ismertette annak a kutatásnak az eredményeit, amelyet a cég magyarországi képviseletének megbízásából a BellResearch végzett a Symantec/Veritas termékek használatáról a száznál több személyi számítógépet működtető magyarországi gazdálkodószervezetek és intézmények körében.

2006. december 1. 10:32

A Skype és társai már minden tizedik céghez betették a lábukat

A hazai vállalati szféra távközlési piacának 2004-2005 terminusban tapasztalt zsugorodása megállt, de a cégek telekommunikációs költségstruktúrájában markáns átrendeződések figyelhetőek meg: a vezetékes telefonkiadások csökkenése és a mobilpiac stagnálása mellett az adatkommunikációs és internetpiacok mérsékelt növekedésének lehetünk tanúi - összegezte a kutatási eredményeket Andrási Tamás, a BellResearch üzletfejlesztési igazgatója.

Kulcsszavak: távközlés BellResearch
2006. augusztus 15. 13:12

BellResearch: csökken a kereslet az asztali PC-k iránt

A PC-piac szűkülését prognosztizálják a BellResearch elemzői a legfrissebb Magyar Infokommunikációs Jelentésben.

Kulcsszavak: PC felmérés BellResearch
2005. június 7. 10:30

Növekszik a mobiltelefonra utaltság a vállalatok körében

[smallimage 1 left] Minden második vállalatnál nőttek a mobilkiadások 2002-ben, ennek ellenére mindössze a cégek alig több mint harmadánál érhető tetten törekvés vagy felülről érkező nyomás a mobiltelefonálás anyagi ráfordításainak csökkentésére - derül ki a Magyar Infokommunikációs Jelentés 2003-as kiadásából.

2003. július 23. 22:50

Felmérés az internetes bankolásról

[smallimage 1 left] A teljes felnőtt lakosság 1,6 százaléka használja pénzügyei intézésére a világhálót, miközben tíz nagyvállalatból csak egy maradt meg az átutalások telefonos vagy személyes intézésénél.

Kulcsszavak: GfK BellResearch bank
2003. május 30. 09:47

Az IT döntéshozók évente csak két-három konferencián vesznek részt

Az IT döntéshozók több mint fele havonta több konferenciára is meghívást kap, azonban csak minden kilencedik-tizedik kelti fel érdeklődését annyira, hogy ellátogasson a rendezvényre - áll a BellResearch által első alkalommal elkészített 2003-as döntéshozói médiakutatásban.

2003. március 17. 14:28

BellResearch: informatikai szemléletváltás az üzleti szférában

Az IT-vezetők mellett már az üzleti döntéshozókban is tudatosodott, hogy az informatika a cég működésének szerves részét képezi, és nem csak egy a többi szervezeti egység közül - áll a BellResearch által első alkalommal elkészített 2003-as döntéshozói médiakutatásban.

2003. március 5. 08:32

A fényképküldés lehetősége marginális szempont a mobilvásárlásnál

A készülékcserét tervező mobilfelhasználók közül csak minden ötödik tartja fontosnak, hogy készüléke képes legyen kezelni a mobil multimédiát. Jelenleg a gazdagabb funkcionalitás és nagyobb memóriakapacitás az elsődleges szempont az átlagos felhasználó számára, de egyre nagyobb igény mutatkozik a kényelmesebb WAP és mobilinternet-szolgáltatások iránt - derül ki a BellResearch és Think Consulting 2002 őszén készített közös felméréséből.

2003. február 18. 14:15

Informatikai Kontrolling: a vállalati információbiztonság ellenőrzésének új módszere

A közelmúltban napvilágot látott felmérések alátámasztják azt a korábbi feltevést, hogy a magyar vállalatok a szükségesnél jóval kisebb jelentőséget tulajdonítanak a számítógépes információvédelemnek.

2003. február 10. 21:54

Távközlési liberalizáció: kit miért nem érint?

A vállalati szektorban már több éve folyik a verseny a telefonbeszélgetéseknek a Matáv hálózatáról való eltereléséért, ennek ellenére a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatásból származó bevételek több mint 80%-át továbbra is a Matáv realizálja. Az alternatív szolgáltatók fókuszából kiesett mikro- és kisvállalatok 90%-a egyáltalán nem érzékeli a liberalizáció hatását - olvasható a legfrissebb Magyar Infokommunikációs Jelentésben.

2003. január 6. 12:01

Szélessávú internetet

Legalább 100 ezer modemmel rendelkező internetező háztartás váltana széles sávra, ha a nagyobb sebesség mellett a multimédiára épülő információs szolgáltatásokat, elektronikus távképzési formákat vagy audiovizuális szórakoztató tartalmakat is élvezhetnék - derül ki a BellResearch és a Siemens közös "A szélessávú internet-hozzáférésre épülő alkalmazások piacpotenciálja" című tanulmányából.

2002. november 1. 15:48

Olcsóbb telefonálást és internetezést várnak az IHM-től

A magyarországi háztartások több mint 80 százaléka a vezetékes telefontarifák csökkentését, minden második háztartásfő az otthoni internetezés költségeinek mérséklését várja az új Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) tevékenységétől - derül ki a BellResearch által készített felmérésből.

2002. szeptember 28. 09:02

Felmérés az internet-penetrációról a költségvetési szférában

A magyarországi költségvetési szférában a legmagasabb, 90 százalék feletti az internet-penetráció az általános központi közigazgatási intézményeknél, a felsőfokú és középfokú oktatási intézményeknél, valamint a fekvőbeteg-ellátást végző kórházaknál - derül ki a BellResearch és a Think Consulting által készített Magyar Infokommunikációs Jelentés 2002/I. című kiadványból.

2002. szeptember 15. 08:13

Eltérő internetpenetráció a közszférában

A magyarországi költségvetési szférát vegyes internetellátottság jellemzi: a legmagasabb, 90% feletti penetrációval az általános központi közigazgatási intézmények, a felsőfokú és középfokú oktatási intézmények, valamint a fekvőbeteg-ellátást végző kórházak jellemezhetők. A legelmaradottabbak közé, 50% alatti ellátottsággal, az alapfokú oktatási intézmények, a szociális, járóbeteg-ellátást végző és egyéb egészségügyi intézmények sorolhatóak - derül ki a BellResearch és a Think Consulting által készített Magyar Infokommunikációs Jelentésből. Az internetpenetráció a legszorosabb kapcsolatot az intézmények méretével mutatja, a foglalkoztatottak számával egyenes arányban nő: míg a 100 főnél nagyobb intézmények 90% feletti penetrációval jellemezhetők, a 10 főnél kisebb szervezeteknek csak kétötöde kapcsolódik a világhálóra.

2002. szeptember 12. 07:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59