Felvásárolta az IVY Kft.-t a Sense/Net

forrás Prim Online, 2008. június 19. 16:04

A Sense/Net Portal Engine vállalati tartalommenedzsment (ECMS) és Vállalati Portál (EPS) szoftverről ismertté vált cég felvásárolta az IVY Kft-t, amely nagyvállalati és SOHO (small office – home office) portálmegoldásokat fejlesztő cégként volt jelen a magyar piacon. A tranzakció értéke közel 150 millió forint, a 100 százalékos felvásárlás után az IVY Kft. beolvasztásra kerül, a cég pedig továbbra is Sense/Net néven fut majd.

A felvásárolt cég többek között SOA, E-commerce, LAMP és Microsoft Silverlight szaktudással rendelkező szakembereivel immár 42 főre nő a Sense/Net alkalmazottainak száma.

A felvásárlás azt is jelenti, hogy a Sense/Net 2008 folyamán megjelenő új, nyílt forráskódú Sense/Net Portal Engine TNG (The Next Generation) terméke a fejlesztői szaktudások szinergiája révén még nagyobb esélyekkel indul majd harcba a nemzetközi piacon. A Sense/Net Portal Engine TNG a Microsoft Sharepoint komoly vetélytársaként jelenhet meg a színtéren. Ennek érdekében a jelentős hazai ügyfélkörrel (MVM, MNB, PSZÁF, Főgáz, Tigáz) rendelkező Sense/Net egy nemzetközi pr-ügynökség londoni irodájának szolgáltatásait is igénybe fogja venni.

Az IVY Kft. ügyvezetője, Zentai Péter a továbbiakban a Sense/Net CTO-jaként folytatja pályafutását. A szakmában „Zpace” néven ismert szakember többek között a SOA világnézetet honosítja meg a cégben, valamint a Silverlight és Windows Presentation Foundation (WPF) technológiákat hoz magával. Az új igazgató feladata a hagyományos CTO feladatok mellett a szoftver evangelizációja, valamint a legújabb és legfrissebb technológiák felkutatása és korai adaptációja.

Az IVY egyik fontos fejlesztési irányvonala az úgynevezett SOPP (Service Oriented Portal Platform – szolgáltatásorientált portál platform), amely lényegét tekintve nem egy új termék, hanem a core ECMS és Portál terméknek egy olyan extra informatikai vetülete, amely emelt üzleti és fejlesztői értéket képes teremteni (ez tulajdonképpen a SOA koncepció vállalati portálokra értelmezve). Kialakítása során nagymértékben a már létező alkalmazáselemek kiterjesztése történik. A SOPP a klasszikus portálfunkciókon kívül megfogalmaz olyan addicionális online szolgáltatásokat, amelyekre a nagyvállalat, mint foundation építheti egyedi online üzleti alkalmazásait. Ezzel ismét kitágul a portál termék felhasználási köre: vállalati kommunikácios middleware-ré válhat.

Kulcsszavak: Sense/Net +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50