Egyszerű PC távfelügyelet és biztonság kis- és nagyvállalatoknak

forrás Prim Online, 2011. március 26. 09:57

A Microsoft bemutatta a PC-k és egyéb számítástechnikai eszközök hatékony kezelését segítő megoldásait, a Windows Intune-t, a System Center Configuration Manager 2012 Beta 2-t és a Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) következő verzióját. A számítógépek menedzselését a felhőbe vivő Windows Intune, hazánkat is beleértve, 35 országban érhető el mától. Segítségével egyetlen, internetre kötött gépről gyakorlatilag bárhonnan kezelhető egy szervezet összes számítógépe.

A Windows Intune legfőbb előnyei:

  • Központilag kezelhető a Microsoft frissítéseinek és szervizcsomagjainak telepítése az összes számítógépen, valamint a frissítési, a tűzfal- és a kártevők elleni – végpontvédelmi – házirend, még a vállalati hálózaton kívüli távoli számítógépeken is.
  • Hatékony védelmet nyújt a legújabb fenyegetésekkel szemben a Microsoft díjnyertes Malware Protection Engine védelmi moduljára épülő központi végpontvédelem segítségével.
  • Értesít a frissítésekről és veszélyforrásokról, így még azelőtt azonosíthatók és megoldhatók a problémák, mielőtt azok hatással lennének a felhasználókra és a vállalatra.
  • A távsegítség révén a számítógépekkel kapcsolatos problémák a felhasználók tartózkodási helyétől függetlenül megoldhatók.
  • A vállalatnál használt hardver- és szoftvereszközök nyilvántartásával hatékonyan kezelhető az eszközállomány és a licencek.
  • Windows 7 Enterprise upgrade licenc jár minden, az előfizetésben részt vevő számítógépre.


System Center Configuration Manager 2012


A System Center Configuration Manager 2012, a Microsoft konfiguráció-menedzsment megoldásának következő verziója a http://www.microsoft.com/systemcenter/cm2012 weboldalon érhető el. A termék legfontosabb újdonsága, hogy a rendszergazdák most már nemcsak az egyes PC-k és eszközök, hanem a felhasználók szemszögéből is képesek lesznek biztosítani az egységes felhasználói élményt. Ezentúl a technológia révén csökkenthetők a desktop és mobil eszközök üzemeltetési költségei, és könnyebbé válik a heterogén, mobil, fizikai és virtualizált alkalmazások egy megoldásban való egységesített kezelése.

Microsoft Desktop Optimization Pack

A Microsoft Desktop Optimization Pack hamarosan érkező következő verziója tartalmazni fogja a Microsoft BitLocker Administration and Monitoring (MBAM) és a Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset (DaRT) béta állapotú frissítéseit. Az MBAM leegyszerűsíti a BitLocker telepítését, javítja a megfelelőséget és a jelentéskezelést, miközben a kulcsfontosságú visszaállítási folyamatok egyszerűsítésével csökkenti a támogatási költségeket. Az ügyfelek a http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=208999 weblapon regisztrálhatnak a béta verziójú alkalmazásra.

A DaRT frissített verziója tartalmazni fogja a távirányítású munkafolyamatok létrehozásának és a hálózatról vagy USB-meghajtóról való rendszerindításnak a lehetőségét a visszaállítási eszközök használata érdekében. A béta verzióra, amely várhatóan áprilisban érkezik, az érdeklődők a http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=213952 weboldalon jelentkezhetnek.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50