Black Friday – ma ingyen lehet parkolni az országban

forrás: Prím Online, 2014. november 28. 10:23

Aki a mai napon, illetve a következő három pénteken a Barion e-pénzének segítségével parkol, az visszakapja, amit erre költött. Magyarország egyetlen engedélyezett e-pénz szolgáltatója így népszerűsíti fizetési megoldását.

A Barion akciója ma indul, de a következő három pénteken, december 5-én, 12-én és 19-én is érvényes. Bárki, aki a cég e-pénzének segítségével parkol a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren belül, az visszakapja az erre költött teljes összeget. Így gyakorlatilag minden budapesti közterületen és vidéki városban ingyenesen parkolhatunk az akciós napokon.

 Az már megszokott, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben telefon segítségével is rendezhetjük parkolásunkat. A módszer két legnagyobb előnye, hogy sohasem fogyunk ki az aprópénzből, illetve, hogy pontosan annyit fizetünk a szolgáltatásért, amennyi ideig parkolunk. A legtöbb felhasználó még SMS üzenet segítségével rendezi számláját, az e-pénz használatához képest azonban ez nemcsak kényelmetlenebb, de drágább is. Az SMS küldésének tranzakciós díja szolgáltatótól függően akár a 115 forint is lehet, miközben az e-pénz segítségével ezt 50 forintra csökkenthetjük.

A Barion jelen pillanatban az egyetlen olyan valódi e-pénz Magyarországon, melyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezett. A szolgáltatást leginkább a háttere különbözteti meg más elektronikus megoldásoktól. A valódi e-pénz ugyanis a parkoláson kívül más vásárlásokra is használható, a mögötte álló cég pedig minden egyes felhasználó pénzét egy speciális e-pénz letéti számlán tartja. Így az e-pénzünk mindig a miénk marad, akkor sincs veszélyben, ha a szolgáltató csődöt jelent, és bármikor ki is vehetjük a rendszerből.

A Barion mobilparkolás már hónapok óta elérhető az ország összes parkolóautomatájánál. A szolgáltatást már több ezren használják, mivel így parkolni nagyon egyszerű. Ehhez csupán a Barion alkalmazást szükséges letöltenünk okostelefonunkra (Android, illetve iOS rendszerre), majd a beregisztrálást követően feltölthetjük a Barion tárcánkat, amit rögtön használhatunk is. A regisztráció egyetlen perc, csak egy e-mail cím és egy jelszó szükséges hozzá, a tárca feltöltése pedig átutalással, készpénzzel vagy másik Barion tárcából történhet. Az e-pénzt nemcsak parkolásra, hanem több száz elfogadóhelyen használhatjuk biztonságosan, a szolgáltatás pedig magánszemélyek számára gyakorlatilag teljesen ingyenes, néhány olyan kivételtől eltekintve, mint a bankszámlára való utalás vagy a készpénzes feltöltés díja.

Az akció részletes feltételei ezen a weboldalon találhatóak. A Barion parkolási rendszerének leírása itt olvasható.
 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09