Black Friday – ma ingyen lehet parkolni az országban

forrás: Prím Online, 2014. november 28. 10:23

Aki a mai napon, illetve a következő három pénteken a Barion e-pénzének segítségével parkol, az visszakapja, amit erre költött. Magyarország egyetlen engedélyezett e-pénz szolgáltatója így népszerűsíti fizetési megoldását.

A Barion akciója ma indul, de a következő három pénteken, december 5-én, 12-én és 19-én is érvényes. Bárki, aki a cég e-pénzének segítségével parkol a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren belül, az visszakapja az erre költött teljes összeget. Így gyakorlatilag minden budapesti közterületen és vidéki városban ingyenesen parkolhatunk az akciós napokon.

 Az már megszokott, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben telefon segítségével is rendezhetjük parkolásunkat. A módszer két legnagyobb előnye, hogy sohasem fogyunk ki az aprópénzből, illetve, hogy pontosan annyit fizetünk a szolgáltatásért, amennyi ideig parkolunk. A legtöbb felhasználó még SMS üzenet segítségével rendezi számláját, az e-pénz használatához képest azonban ez nemcsak kényelmetlenebb, de drágább is. Az SMS küldésének tranzakciós díja szolgáltatótól függően akár a 115 forint is lehet, miközben az e-pénz segítségével ezt 50 forintra csökkenthetjük.

A Barion jelen pillanatban az egyetlen olyan valódi e-pénz Magyarországon, melyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezett. A szolgáltatást leginkább a háttere különbözteti meg más elektronikus megoldásoktól. A valódi e-pénz ugyanis a parkoláson kívül más vásárlásokra is használható, a mögötte álló cég pedig minden egyes felhasználó pénzét egy speciális e-pénz letéti számlán tartja. Így az e-pénzünk mindig a miénk marad, akkor sincs veszélyben, ha a szolgáltató csődöt jelent, és bármikor ki is vehetjük a rendszerből.

A Barion mobilparkolás már hónapok óta elérhető az ország összes parkolóautomatájánál. A szolgáltatást már több ezren használják, mivel így parkolni nagyon egyszerű. Ehhez csupán a Barion alkalmazást szükséges letöltenünk okostelefonunkra (Android, illetve iOS rendszerre), majd a beregisztrálást követően feltölthetjük a Barion tárcánkat, amit rögtön használhatunk is. A regisztráció egyetlen perc, csak egy e-mail cím és egy jelszó szükséges hozzá, a tárca feltöltése pedig átutalással, készpénzzel vagy másik Barion tárcából történhet. Az e-pénzt nemcsak parkolásra, hanem több száz elfogadóhelyen használhatjuk biztonságosan, a szolgáltatás pedig magánszemélyek számára gyakorlatilag teljesen ingyenes, néhány olyan kivételtől eltekintve, mint a bankszámlára való utalás vagy a készpénzes feltöltés díja.

Az akció részletes feltételei ezen a weboldalon találhatóak. A Barion parkolási rendszerének leírása itt olvasható.
 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59