I-mode a közeljövőben Európában?

Kollár Csaba, 2001. december 18. 22:14
Az európai központú KPN Mobile kiválasztott a mobiltelefon-használókból egy kísérleti csoportot, hogy ezen a héten az i-mode-ot teszteljék. A tervek szerint jövő tavasszal már elindulhat a teljes körű i-mode szolgáltatás.
A KPN Mobile hivatalosan is bejelentette, hogy december 20-tól elindítja első „gyakorlatorientált” i-mode tesztjét egy kis csoporttal. A cég szóvivője elmondta, hogy „Japánban nagyon sikeres az NTT DoCoMo által kifejlesztett i-mode, melyet a cég most Európába is exportálni kíván. A KPN Mobile az első cég Európában, amelyik 2002 tavaszán elindítja az i-mode-ot. Ebben partnerünk lesz többek között a japán NEC, amelyik az i-mode készülékeket szállítja”.

A KPN Mobile választása azért esett a NEC-re, mivel ez a cég az elsők között jelent meg i-mode kompatibilis modelljével. A NEC által fejlesztett első modell az N21i, mely egyaránt GPRS- és GSM-kompatibilis. Ezt a telefont nagy és színes képernyő és nagyon jó hangminőség jellemzi, amely elengedhetetlen az i-mode multimédiás szolgáltatásaihoz, alkalmazásaihoz. Lehetőség van több mint 1000 karakteres e-mailek, illetve 160 karakternél hosszabb SMS-ek küldésére is. A beépített i-mode böngészővel egyaránt olvashatunk i-mode kompatíbilis oldalakat, valamint HTML és WML tartalmat.

Kulcsszavak: NTT GPRS mobilszolg NEC DoCoMo KPN

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52