TV-adás 3G hálózaton

Kollár Csaba, 2002. április 16. 17:54
Az NTT DoCoMo bejelentette, hogy Japán néhány vezető kereskedelmi televíziós csatornájával közösen olyan fejlesztésen dolgozik, amelyik lehetővé teszi, hogy a digitális TV-tartalom 3G készülékeken is elérhető legyen.
Néhány csatorna a közelmúltban már hozzákezdett egyéni kísérleti adásaihoz, ugyanakkor az igazi áttörést a mostani bejelentés ígéri, mivel az NTT DoCoMo technikai hátterének és tudásbázisának köszönhetően az eddiginél biztosabb alapokra helyeződik a 3G környezetben történő digitális TV adás.

A tervek szerint, amennyiben a kísérleti adások megfelelő eredménnyel zárulnak, már 2004 elején elkezdődhet az “igazi” adás is.

A fejlesztésekkel egyidőben az NTT DoCoMo bejelentette, hogy csökkenti a 3G hálózaton megvalósuló hívások költségeit, illetve néhány vezeték nélküli szolgáltatás díját is. Az átlagos csökkenés, mely júniustól lép életbe, 31%-os. Elemzők szerint a cég e döntésének hátterében az áll, hogy minél hamarabb szeretné elterjeszteni a 3G technológiát és a hozzá kapcsolódó mobilkommunikációs kultúrát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59