HP-megoldás az MKB számlavezető rendszeréhez

forrás Prim Online, 2003. július 6. 12:06
A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. (MKB) a HP-t választotta új integrált számlavezető rendszeréhez szükséges informatikai infrastruktúra szállítójául.
Az erről szóló megállapodást Erdei Tamás, az MKB Rt. elnök-vezérigazgatója, Peter Blackmore, a HP első alelnöke és dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója írta alá.

A megoldás alapja két 16 processzoros HP Superdome kiszolgáló, két HP StorageWorks XP1024 lemezes tároló és négy darab 128 portos Brocade switch. A HP Magyarország szakemberei részt vesznek az új számlavezető rendszer bevezetésében, illetve hibaelhárító és hibamegelőző szolgáltatásokat nyújtanak (mint például kevesebb mint 4 óra garantált hardverjavítási idő), melynek eredményeképpen minimum 99,9%-os rendszer rendelkezésre állást garantálnak. Az új rendszer számítási kapacitása - a HP Adaptív Infrastruktúra kezdeményezésének megfelelően - további processzorok bekapcsolásával bármikor igény szerint növelhető.

A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. rendszere eddig Open VMS és Tru64 Unix platformokon futott, amit az utóbbi tíz évben folyamatosan a Digital, majd a Compaq Magyarország, végül 2002 óta a HP Magyarország támogatott és bővített. Az MKB tavaly döntött egy új corebanking (integrált számlavezető) rendszer, a Temenos vállalat Globus szoftverének bevezetése mellett. Az elmúlt év során a bank elvégezte a specifikációs és adatgyűjtési feladatokat, majd decemberben pályázatot írt ki az infrastruktúra szállítására.

A HP Magyarország szakemberei Böblingenben, a vállalat németországi tesztközpontjában teljes körű tesztelésnek vetették alá a Superdome szervereken, HP-UX operációs rendszeren futó banki alkalmazást, s figyelemre méltó eredményeket értek el. A rendszer teljesítménye minden tekintetben megfelelt az MKB Rt. elvárásainak, így a Bank a HP megoldását választotta.

Az MKB Rt. új integrált számlavezető rendszeréhez a HP két, egyenként 16 PA-RISC 8700+ processzorral szerelt HP Superdome szuperszámítógépet, egy szoftverfejlesztéshez használható HP rp7405 kiszolgálót, illetve négy darab 128 portos Brocade hálózati switchet szállít. A 2 db HP StorageWorks XP1024 lemezes tároló alrendszert (egyenként közel 3,5TB kapacitással) úgy alakítja ki a HP, hogy a jövőben a bank teljes adatállományának kiszolgálására képes legyen. A HP szakemberei természetesen aktívan részt vesznek a Globus infrastruktúrájának kialakításában, s folyamatosan segítik tanácsadással a projekt sikerességét.
Kulcsszavak: MKB HP rendszerintegráció

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09