IBM, IND, T-Logic: Új banki ügyintézői rendszer

forrás Prim Online, 2005. március 13. 18:35
Napjaink egyik legnagyobb kihívása a bankok számára fióki ügyintézőik képernyőfelületeinek megújítása, hogy egységes képernyők, munkafolyamat-szabályozás és értékesítési eszközök álljanak rendelkezésükre. Ezáltal az alkalmazottak munkája gyorsabb, hatékonyabb lesz, és még eredményesebben értékesíthetnek magasabb nyereséghányaddal rendelkező banki termékeket.
Az IBM Magyarország banki ügyintézői rendszert fejlesztett ki, amelyet az egyik itthoni banknál már alkalmaznak, és amelyet teljes funkcionalitással a Cebit-en a Halle 1-ben az IBM területén mutatnak be. Az IBM üzleti tanácsadóinak vezetésével létrehozott, IBM szoftveren és IBM szervereken működő megoldásban két magyar vállalkozás is rész vett: az IND fejlesztette az üzleti szolgáltatásokat és háttérrendszer- integrációt, a T-Logic pedig a portálelemeket.

Az új rendszerrel a bank munkatársai böngésző használatával egy portálon keresztül egyszerűen és gyorsan elérhetik a különböző banki szolgáltatásokat nyújtó olyan háttéralkalmazásokat, mint például a számlavezetés, a kártyarendszer, vagy a brókerrendszer. A megoldás az elektronikus levelezést és az azonnali üzenetküldést is integrálja. A különböző alkalmazásokat korábban csak külön-külön, a saját klienseikkel lehetett működtetni. A portál egyszerűsíti ezeknek a rendszereknek a használatát, kiküszöböli az adatbevitel ismétlését, így gyorsítja az ügyfélkezelést, csökkenti a költségeket, és növeli a hatékonyságot. Mindezt egy olyan megoldás is kiegészíti, amely az adattárház tartalmának elemzése alapján az adott ügyfélre szabva az értékesítést támogató ajánlatokat jelenít meg, és az ügyféllel történő interakció jellemzőivel folyamatosan tölti az adattárházat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50