Hungexpo: Cisco IP telefónia a kiállítóknak is

forrás Prim Online, 2007. április 21. 10:27
Egységes Cisco vezetékes hálózatot (LAN), a vásárváros egészét lefedő vezeték nélküli (wifi) hálózatot és a Cisco IP telefóniás rendszerét vezeti be a Hungexpo Zrt. A vállalat tevékenységéből adódóan e rendszereket nem csupán belső folyamatainak hatékonyabbá tételére hozza létre: az IP-telefóniával a kiállítók számára egyszerűen és gyorsan kiépíthető vezetékes telefonkapcsolat létesíthető, a Budapest legnagyobb hotspotjaként működő vezeték nélküli hálózat pedig mind a látogatók, mind a kiállítók részére szélessávú internet-elérést nyújt.
A Hungexpo 2005. évi privatizációját követően a francia tulajdonú GL Events a vásárváros új tulajdonosaként olyan komplex fejlesztési programot indított el, amelynek minden eleme a kiállítók és a látogatók számára nyújtott szolgáltatások színvonalának emelését és a szolgáltatások bővítését célozza. Ennek keretében vezetik be a Cisco egységes konvergens hálózatát és IP telefóniás megoldását, amellyel nem csak a cég telephelyén található irodák hang-, kép- és adatforgalmát (azaz a telefonhívásokat, a videokonferenciát és a számítógépes rendszer adatforgalmát) terelik egyetlen jól átlátható, könnyen kezelhető és alacsony költségekkel üzemeltethető hálózatra, hanem a kiállítók számára is elérhetővé teszik a vezetékes telefonkapcsolatot.

A kiállítók így már jóval az esemény ideje előtt megtudhatják, hogy milyen vezetékes számon lesznek elérhetők a rendezvény ideje alatt, így üzleti partnereiknek és vendégeiknek is előre megadhatják e számot, vagy akár feltüntethetik a szórólapokon, prospektusokon. Ha időközben egy kiállító másik standot bérel, a telefonszám néhány gombnyomással az új helyre kerül át. A Hungexpo tetszőleges számú – egyszerre akár 700 – vonalat és készüléket tud majd működtetni, így egy kiállító akár több vonalat is használhat egy időben a rendezvényre felépített standján vagy irodájában.

A Hungexpo korábban hasonlóan újszerű internetes szolgáltatásokat is létrehozott a kiállítók és a vendégek számára. A Wiera Kft. 2006 őszén építette ki az ország legnagyobb területi lefedettségű hotspotját a vásárváros területén, amelyben többek között 40 darab Cisco Access Pointot telepítettek. A szolgáltatás segítségével a felhasználók igen nagy (összesen 8 mbps) sávszélességen, vezetékek nélkül, alacsony költségekkel internetezhetnek. Ennek köszönhetően a kiállítók például nem csak üzleti ügyeiket intézhetik a rendezvény ideje alatt is, hanem a látogatók számára is vonzó lehetőségeket – például az Utazás kiállításon azonnali internetes szállás- vagy repülőjegy-foglalást – kínálhatnak.

A közel 120 alkalmazottat foglalkoztató Hungexpo saját irodáiban is él az IP telefónia nyújtotta előnyökkel, így az üzemeltetési költségek csökkentése és a rugalmas bővíthetőség mellett az újszerű funkciók – hangposta szolgáltatás, üzenetkezelés stb. – is a hatékonyság növelését szolgálják. A megoldás támogatja a felhasználói mobilitást is, így az alkalmazottak jelszavukkal bármelyik telefonkészülékre bejelentkezhetnek, és a saját telefonszámukat, illetve a hozzá tartozó szolgáltatásokat használhatják. Mindemellett a rendszer egyik legfontosabb tulajdonsága a Hungexpo számára, hogy az alapinfrastruktúra változtatása nélkül alkalmas további fejlesztések és szolgáltatások bevezetésére.

A „G” pavilon április 11-i alapkőletételével egy időben megállapodás született arról is, hogy a fejlesztés egy későbbi ütemében kiépítésre kerül a vezeték nélküli IP telefonrendszer is, amely még egyszerűbben kezelhetővé és rugalmasabbá teszi a szolgáltatást. A Cisco Call Manager segítségével a telefonköltségeket a végpontokra le lehet bontani, így a bérbeadási összeg kiszámítása és számlázasa is még egyszerűbbé válik.
Kulcsszavak: Wi-Fi VoIP IP LAN Cisco

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17