LAN kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: LAN

Hungexpo: Cisco IP telefónia a kiállítóknak is

Egységes Cisco vezetékes hálózatot (LAN), a vásárváros egészét lefedő vezeték nélküli (wifi) hálózatot és a Cisco IP telefóniás rendszerét vezeti be a Hungexpo Zrt. A vállalat tevékenységéből adódóan e rendszereket nem csupán belső folyamatainak hatékonyabbá tételére hozza létre: az IP-telefóniával a kiállítók számára egyszerűen és gyorsan kiépíthető vezetékes telefonkapcsolat létesíthető, a Budapest legnagyobb hotspotjaként működő vezeték nélküli hálózat pedig mind a látogatók, mind a kiállítók részére szélessávú internet-elérést nyújt.

Kulcsszavak: Wi-Fi VoIP IP LAN Cisco
2007. április 21. 10:27

A világ legkisebb WLAN modulja

A Sharp tervezte vezeték nélküli LAN kapcsolódást elősegítő modul jóval kisebb 1 négyzetcentiméternél is, így új lehetőségeket nyit a fejlesztők előtt.

Kulcsszavak: hálózat LAN WLAN Sharp
2006. augusztus 31. 20:34

A D-Link bemutatta új draft 802.11n termékcsaládját

A D-Link ma mutatta be új draft 802.11n szabványon alapuló vezeték nélküli LAN termékcsaládját. Az új termékcsaláddal nagyobb sebesség érhető el, mint a hagyományos Fast Ethernet vezetékes hálózatokon, miközben megmarad a kompatibilitás a már elterjedt 802.11b/g eszközökkel is. A 802.11n draft szabványos termékek 2006 júniusától kaphatók a teljes európai piacon.

Kulcsszavak: LAN hálózat D-Link
2006. április 9. 16:13

Újabb rövidítés: PoE - LAN-okon át teleportált energia

A VoWLAN helyzetet elemző, tegnapi hírünkben bemutatott SearchNetworking hírlevélben egy technológiai újdonságot jelentő új rövidítés is felbukkant, a PoE. Mellesleg szorosan kapcsolódik a VoWLAN technológiához is. A PoE megoldás az energiát az Ethernet infrastruktúrán át közvetíti, ami egy sereg új, például rádiós technológiai alkalmazás megvalósításához járulhat hozzá.

Kulcsszavak: WLAN Cisco LAN
2004. október 21. 18:50

Dinamikusan növekszik az otthoni vezeték nélküli hálózatok száma

Egy most publikált felmérés szerint az egyik legdinamikusabban fejlődő telekommunikációs terület az otthoni W-LAN szolgáltatások és hálózatok. A tanulmány szerint 2007-ig mintegy 50 millió WiFi csatlakozás kerül kiépítésre Európában, illetve az USA-ban.

Kulcsszavak: LAN W-LAN Wi-Fi
2004. január 8. 23:27

A 3Com mindhárom Wi-Fi standardot beépíti megoldáscsomagjaiba

A 3Com Corporation bemutatta új, háromrendszerű vezeték nélküli LAN elérési pontjait és kliensadaptereit.

Kulcsszavak: 3Com LAN wireless Wi-Fi
2004. január 1. 13:25

Intel: 802.11g-vel erősített laptopok

Az Intel Centrino platformja a 802.11g vezetéknélküli LAN támogatással ugyan nem lesz kapható a karácsonyi időszakban, de 2004 első felében már a Centrino notebook-ok többségében alkalmazásra kerül - olvasható a vállalat egyik szóvivőjének szűkszavú közleményében.

Kulcsszavak: Intel LAN notebook wireless
2003. december 13. 19:40

Rádió-LAN forradalom a kis irodákban is!

Nem csak a repülőtereken, metróalagutakban, pályaudvarokon, vonatokon hódít a WiFi rádiós hálózati (WLAN) elérés, hanem már a kis irodákban is egyre hasznosabb eszköz, mivel rendkívül rugalmas informatikai környezetet tud teremteni. A VoIP kombinációval a lokális kommunikáció is rugalmasabb lehet, mint akár helyi telefonközpontokkal, akár mobiltelefonokkal. Ugyanis nincs kommunikációs pluszköltség (a telekom cégek bánatára)!

2003. december 7. 13:30

Internet, Wi-Fi, VoIP a repülőgépeken

A Boeing repülőgépgyártó cég mobil-információtechnológiai szolgáltatója, a Connexion by Boeing bejelentette, hogy a jövő évben Wi-Fi megoldásokkal kívánja felvértezni a különböző Boeing repülőgépeket.

2003. december 4. 08:10

Megjelent az Intel PRO/Wireless 2100A hálózati vezérlő

Az Intel bemutatta a Centrino mobiltechnológiára épülő noteszgépekhez szánt Intel PRO/Wireless 2100A hálózati vezérlőt.

Kulcsszavak: Intel WLAN LAN
2003. október 29. 19:20

Acer Ferrari hordozható PC

Az Acer, a Ferrari F1 csapat hivatalos szállítója korlátozott számban bejelentette a Ferrari 3000 nevű hordozható PC-t, amely 15 hüvelykes TFT LCD képernyőt tartalmaz.

Kulcsszavak: LAN Bluetooth notebook Acer
2003. október 15. 10:50

Piacra lép az első 802.16a WMAN termék?

A kanadai Redline Communication cég az idei októberi ITU telekommunikációs kongresszuson fogja bemutatni a 3,5 GHz-es, licencköteles sávba szánt rádiós városi hálózati (Wireless Metropolitan Area Networks – WMAN) kommunikációs eszközeit, amelyek akár 30 km-es körzet átfogására is használhatók, 70 Mbps, tehát szélessávú sebességgel.

2003. október 5. 18:10

Lufthansa Cargo: IBM ThinkPad fedélzeti számításokat végző rendszerekhez

A Lufthansa Cargo teherszállító légitársaság az IBM ThinkPadet választotta az üzemanyag-szükséglet pontosabb meghatározására létrehozott fedélzeti rendszerének működtetésére.

2003. október 4. 09:56

Két ultra-szélessávú szabvány versenyez, de hol használják majd?

Az ultra-szélessávú (UWB) technológia olyan erős életjeleket mutat, hogy az internet.com már külön ultrawidebandplanet.com hálószemet és Ultrawideband Planet hírlevelet is nyitott neki. A vonatkozó hálózati közegszabvány: az IEEE 802.15, a Personal Area Network (PAN), azaz az emberkörüli hálózat, tipikusan egy alkalmazó mobileszközének a pár méteres környezetében elérhető eszközök összekapcsolására szolgáló, meglehetősen nagy sebességű kommunikációs csatornát jelent.

Kulcsszavak: szabvány LAN ITU
2003. október 2. 21:49

A 3COM új terméke - menedzselhető beépített kapcsoló

Megnégyszerezi az összekapcsolt hálózatok kapacitását, és feleslegessé teszi új kábelek telepítését az IntelliJack elnevezésű új kapcsolócsalád, amelyet a 3COM mától Magyarországon is forgalmaz.

2003. szeptember 24. 14:52

Linksys Wirelles-B WLAN játékadapter játékszenvedélytől fűtött csatangolóknak

A WiFiPlanet hírlevele érdekes termék fölbukkanását jelezte. A WiFi iparban vezető gyártó, a Linksys cég, a szélessávú rádió-LAN technológia alkalmazásának egy új területét célozta meg, a játékipart. A szélessávú WiFi szabványú rádió-LAN technológia egyre átütőbb sikereket mutat föl, ami akár a 2,5G és 3G hálózati technológiák alkalmazási területeit is megfúrhatja.

2003. szeptember 23. 10:55

PC Magazine elismerés 3Com vezeték nélküli terméknek

[fsimage 1 left]A 3Com arról számolt be, hogy 3Com Wireless Access Point 8700 nevű terméke összesítésben a lehetséges öt csillagból négyet szerzett meg a PC Magazine részletekbe menő tesztjében, amely a vezeték nélküli termékeket hasonlította össze. A „Wireless LANscape" című cikkben a kiadvány az Access Point 8700-at, mint „stabilan teljesítő, egyszerűen frissíthető és rugalmasan konfigurálható" eszközt minősíti.

Kulcsszavak: 3Com LAN wireless hálózat
2003. június 30. 16:01

WiFi fejlesztések Franciaországban

A francia mobilszolgáltató, az SFR bejelentette, hogy 2003 végéig mintegy 200 vezeték nélküli LAN csomópont átadását tervezi.

Kulcsszavak: Wi-Fi SFR LAN
2003. június 8. 22:20

Megnövekedett vezeték nélküli sávszélesség

A Wi-Fi csoport bejelentette, hogy olyan vezeték nélküli LAN termékeket tesz elérhetővé a közeljövőben, amelyekkel már az 54 mbps sávszélesség is elérhető. A vállalatcsoport most hozta nyilvánosságra az IEEE 802.11a szabványra épülő új termékeinek a listáját, melyek másik fontossága a sebesség mellett az interoperabilitás.

Kulcsszavak: LAN +fohir Wi-Fi
2003. január 17. 21:09

Új vezeték nélküli LAN megoldások a 3Com-tól

A 3Com kibővítette vállalati szintű vezeték nélküli LAN termékcsaládját az egész világon forgalmazott új 3Com 11 Mbps Wireless LAN PC Card (vezeték nélküli LAN PC-kártya) és 3Com Wireless LAN Outdoor Bridge Solution (vezeték nélküli kültéri bridge-megoldás) nevű eszközeivel.

Kulcsszavak: 3Com LAN hálózat
2002. október 29. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52